Danas imam jednog lepog Gosta Astal Kuhinje.
U pitanju je magnat u proizvodnji šargarepe u Južno Bačkom okrugu, inače moj sponzor već godinama.
I kada se pitate kako i sa kojim povrćem-vezama zeleni, paštrnakom i šargarepom ja kuvam nedeljnu supu.
Reći ću vam već godinama je kuvam sa povrćem Poljoprivrednog Gazdinstva Pavleta Paje Terzića iz Begeča.
Povrtara iz Begeča koji na preko 40 hektara gaji šargarepu, peršun i paštrnak i raspolaže sa izuzetno savremenim sistemima što za pakovanje istih , tako i sistemima za navodnjavanje i drugim modernim sistemima koji ga i čine jednim od vodećih povrtara na Vojvodjanskom tržištu.
Za ovu Čorbu Vam Je potrebno:
250g šargarepe-eko šargarepe Paje Terzića
30g maslaca
1l vode
2 kašike griza
1 kašika začina
Priprema:
Oljuštenu šargarepu naribati na rendu , onako kao jabuke što se rendaju.
Kratko popecite propržite na maslacu
Dodajte vegeta začin ili začin C
.
Potom sve zalijte sa 500ml vode i kuvajte oko 10 minuta.
Nakon toga dodajte još 500ml, pred kraj kuvanja i griz te nastavite kuvati još 10-tak minuta.
Služiti toplo uz kiselu pavlaku.
Zašto da se odlučite za šargaepu Poljoprirednog Gazdinstva Paje Terzića iz Begeča?
-Zato što je Eko Šargarepa- u saradnji sa Tehnološkim fakultetom u Novom Sadu
-Zato što je u pitanju proveren kvalitet
-Zato što šargarepa ima puno vitamina
-Nema dobre supe bez zelen veze PG "Paja Terzić" a svi znamo koliko kje nama Vojvodjanima Dobra Nedeljna Supa izvor života!!!
I više o PG Pavleta Terzića iz Begeča:
Članci:
i mnogo mnogo drugih...
Fina čorbica. Mom Ići bi se dopala jer obožava šargarepu u svim oblicima...
ОдговориИзбришиObožavam mrkvu, a juhe od mrkve su mi posebno dobre, ova krasno izgleda ! Super je što ti je dostupna prava domaća mrkva, to se odmah osjeti u okusu !
ОдговориИзбриши