петак, 18. јануар 2013.

Alimenta Krmenadle u Saftu


Jedan odličan,  lak zimski ručak i ideja kako ispeći, napokon,  krmenadle a da budu meke i softane.
Naravno uz malu pomoć prijatelja Alimenta-Začin koji ne smeta!!!

Potrebno je
oko 500g svinjskih krmenadli sa kostima
2dcl vode
 1dcl ulja
malo belog vina
Alimenta crni i beli biber
so
malo Alimenta Aleve Paprike


Priprema:
Krmenadle usoliti oi pobiberiti.
Potom ih poredjati da sve lepo stanu i ne budu jedna preko druge u vecu šerpu-pliću sa poklopcem.
Preliti vodom, uljem i dodati malo belog vina i malo aleve slatke paprike posuti od gore po svakoj krmenadli.
Staviti poklopac na šerpu i na laganoj vatri kuvazi oko 30-45-min.
U zavisnosti od svog šporeta duže ili manje. Treba da su meke i softane.
Kada je sva tečnost isparila na jačoj vatri ih zapeći.
U suštini ovde se radi o metodu "obari pa zapeci" sa malim ravničarskim dodacima za poboljšanje ukusa.


Alimenta- Vodeće preduzeće u regionu koje proizvodi začine.

Takodje treba naglasiti da je Alimenta.do.o. vodeća firma u regionu, Od 2004. godine proizvodnja je organizovana u novoizgrađenim savremenim pogonima u Veterniku. Pored dva proizvodna pogona ( mešaona i crevara ) u kojima se odvija osnovna proizvodnja, tu su i magacini velikog kapaciteta, i hladnjače za sirovine i gotove proizvode.
Proizvodni kapaciteti su dovoljni, da obezbede blagovremenu i sigurnu dostavu repromaterijala za sve naše kupce.
U eksploataciji je savremena nova oprema i mašine, kao i kvalifikovani i obučen radni kadar.
Kvalitet i zdravstvena ispravnost – bezbednost naših proizvoda redovno se kontoliše u nekoliko akreditovanih laboratorija.
Od 2007. god. proizvodnja se odvija u skladu sa  HACCP sertifikovanim sistemom bezbednosti.
Uz naše proizvode smo spremni da kupcima u svakom trenutku pružimo tehnološke savete i pomoć, u cilju najefikasnije i najekonomičnije upotrebe naših proizvoda u ostvarivanju njihovih projekata.  

4 коментара: