недеља, 25. новембар 2012.

Ručak za 30 minuta!!-Oslić u korici od oraha i prezle i Topla salata sa Feta sirom i rukolom


Moj predlog za ovu nedelju je riba. Spremljena u Lupo Marshall tiganju.
Da, možete i ribu peći u njemu!
Čak se to i preporučuje!!!...:)


Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena

Oslić u korici od oraha i prezle


Potrebno je:
4-5 oslića celih bez glave
so i biber
70g oraha
5 kašika prezle
ulje z apečenje i naravno
Lupo Tiganj
i još:
limun, rukola
Priprema:
Orahe sam samlela sa prezlom. Možete dodati i malo aleve paprike ali nije obavezno.
Ribu oprati i iseći na komade.
Ako nije očišćena obavezno je očistiti.
U tiganj zagrejati ulje.
Svako parče ribe dobro posoliti i uvaljati u smesu od oraha i prezle.
Pecite u vrelom ulju dok ne porumeni.
Ako su komadi deblji-oni blizu glave peći duže.
Poslužiti uz Toplu salatu od krompira i feta sira






 Šerpe izradjene od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma

• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat titanijum

• Ručke od nerđajućeg čelika sa silikonskom zaštitnom navlakom
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Laka za održavanje i korišćenje
• Pogodna za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik posude: 28 cm / 24 cm / 20 cm
• Visina posude: 13 cm / 12 cm / 9 cm
• Debljina zidova / dna posude: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: crvena

Topla Salata sa Feta sirom, rukolom i krompirom
Potrebno je:
600g krompira
250g feta sira
so, biber
1 manja glavica luka
par listova rukole
Preliv 
1dcl jogurta i kašika dve maslinovog ulja
Priprema:
Krompir oprati istaviti u Lupo šerpu da se obari.
Kada omekani tj kada bude skuvan, ato možete testirati ubodom viljuške, skloniti s vatre.
Izvaditi ga pažljivo da se ne ispečete iz šerpe.
Oguljiti ga, kada se malo prohlai i iseći na kocke.
U jedan sud izmrvite sir, iseckajte rukolu i luk i dodajte krompir.
Sve lepo pomešajte.
Potom još tako toplu prelijte jogurtom u koji ste dodali maslinovo ulje.
Služi se topla!!!
OBAVEŠTENJE
Lupo posudje i ostali kuhinjski aparati su dostupni i Vama sada preko ONLINE kupovine!

3 коментара: