Prelep starinski recept, koji budi uspomene, na moju baku.
Sasvim sam sigurna da ništa ne može da bude tako lepo, tako ukusno kao ove starinske kiflice sa višnjama, sa mirisom vanile....
Potrebno je:
1dcl mleka
15g svežeg kvasca
kašikica šećera
400g mekog brašna
150g maslaca
2 jajeta
200g višanja bez koštice
100g prah šećera
2 kesice vanil šećera
Priprema:
U mlakom mleku razmutiti kvasac sa kašikicom šećera.
Ostaviti na toplo da nodje.
Dobro izraditi testo od brašna, nadošlog kvasca, maslaca i žumanaca, tako da se odvoji od zidova posude za mešenje.
Praviti kuglice od testa veličine oraha.
Razvući ih potom oklagijom na debljinu od d0,5cm.
Na sredinu razvučenog testa stavljati 2-3 višnje.
Urolati u kiflu.
redjati u pleh obložen pek papirom.
belanca umutiti mikserom u čvrst šne. Svaku kiflu prmazati šneom od belanca.
peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200C.
Pečene kiflice uvaljati u prah šećer zamirisan vanil šećerom.
Vrlo lepo testo i kiflice, osvojile su me na prvi pogled, belezim ih za probu prvom prilikom.:))
ОдговориИзбришиHvala draga, jeste testo je meko i jako jako sam zadovoljna i receptom i ukusom!!!
ОдговориИзбришиMnogo mi se dopada . Volim višnje ali ih niikada ranije nisam probala u kiflicama. Hvala na receptu :)
ОдговориИзбришиJooj, ovo vooolim! Divne su.
ОдговориИзбришиPredivne su, bice isprobane :)
ОдговориИзбришиMirisne, sa višnjama, ... moraju biti jako fine i ukusne, provjereni starinski recept !
ОдговориИзбришиSvidja mi se sto su bas sa visnjama, a ne sa dzemom od visanja... Odlicne su!
ОдговориИзбришиMiki, da, havala!Mislim da sa pekmezom ili dzemom to ne bi bilo to. Visnje daju onaj super ukus, pustile su i sok u tetso i kad naidjes na njih..samo mmmljac!
ОдговориИзбришиNe pise da li ide u testo secer ili so?
ОдговориИзбришиSamo ka[ikica [e'era, u mleko kada se topi kvasac i to je sve!
ОдговориИзбришиMožda vam je promaklo ali u receptu piše da ide I 100 gr šećera u prahu
ИзбришиSecer u prahu je valjda za posipanje.
Избришиsa visnjama me uvijek osvoji svako pecivo
ОдговориИзбришиKoliko se peku?
ОдговориИзбришиPrelepe...Upravo sam ih napravila....Jako jednostavno, a efikasno....
ОдговориИзбришиPravila sam ih milion puta po vasem receptu. Stvarno najbolje
ОдговориИзбришиMože li margarin da se stavi umesto maslac
ОдговориИзбришиNon riesco a tradurre "višanja bez koštice", ma sono tipo le nostre ciliegie?
ОдговориИзбришиDevono essere buoni anche questi
Prelepo. Obozavam peciva sa visnjom. Tako socno i mekano.
ОдговориИзбришиHvala vam
ОдговориИзбришиSarebbero "amarene senza nocciolo"! Rispetto alle ciliegie hanno un gusto più acidulo e una consistenza diversa...
ОдговориИзбришиPrelepe kifice
ОдговориИзбришиPrelepo izgledaju
ОдговориИзбриши