Već duže vreme sam bila u potrazi za receptom, koje bi da tako kažem bilo odlično mesno predjelo, a u isto vreme i pogača.
Dugo sam, sa jedne strane smišljala, šta bih mogla napraviti,tražila po internetu..a onda sasvim slučajno videla sam i fotografiju Pastrmajlije.
Deluje savršeno, meso, paprika, testo....
Mogu samo dodati i to da su se svi oduševili.
Malo sunčanog Juga na hladnom Severu!!!
Inače Pastrmajlija pita je dobila naziv, po tome što se izvorno pravila sa sušenim ovčijim mesom"pastrmom".
Da li je bolja veleška, Štipska pastrmajlija ili sa jajima ili bez...dovoljno je reći da se o ukusima ipak ne može raspravljati!
Potrebno je:
800g brašna
5dcl vode
10g ili pola kocke kvasca
malo soli
mlevena crvena paprika
600g svinjsog mesa, može i pilećeg i drg
malo svinjske masti
Priprema:
meso se priprema dan ranije zbog arome.
Svinjsko meso iseći na kocke ne prevelike ali ne i minijaturne.
Posolite , sztavite alevu papriku i ostavite da prenoći u frižideru, zbog arome, i da se sve lepo upije.
testo će te pripremiti ovako.
Sa 1dcl vode rastvoriti kvasac. kad se zapeni pomešati sa brašnom, malo soli i vodom i zamesiti testo srednje jačine.Znači da ne bude jako meko.
Kada se udvostruči premesite ga i podelite na osam loptica.
Svaku lopticu oklagijom formirajte u mali čamčić da bi imala oblik kao na fotografiji.
Odozgo poredjati meso i malo svinjske masti.
Pekla sam na 180c dok ne porumeni ne više od 30 minuta.
ENJOY!!!!!
I što bi mi Vojvodjani rekli...Ništa bez kobasica...:)
Plus moram napisati da su mnogi zamerili što na kraju nije bilo i REZANACA s MAKOM..:)
Plus moram napisati da su mnogi zamerili što na kraju nije bilo i REZANACA s MAKOM..:)
Zanimljivo i malo drugačije jelo :) Tvoja trpeza je baš bogata i puna svih specijaliteta :)
ОдговориИзбришиOdavno imam zelju da isprobam ovaj recept, izgleda mi tako fino i na fotki se vidi kako je testo dobro.:)) p.s. verujem da gostima nije bilo lako da izaberu sta prvo da probaju, svaka cast!:)))
ОдговориИзбришиHayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОдговориИзбришиSaygılar.
Al´ se kod vas dobro jelo,baš:)
ОдговориИзбришиAuuuu, na ovoj trpezi ima dosta finog, prave domaće kobasice, eh njih sanjam ovih dana :-) Recept je odličan, jako mi se dopada!!
ОдговориИзбришиOvo super izgleda, atek ono sve na stolu. Prave bakanalije.
ОдговориИзбриши