Vrlo fina, mekana pogača, specifične pripreme:umakanja u otopljen margarin.
Puniti se može i sirom , zeljem ai pizza nadevom.
Potrebno je:
600g brašna tip-500
1 kašika soli
1 kapikica šećera
10g kvasca-pola kocke
1dcl vode
2dcl jogurta
1 jaje
1dcl kisele pavlake
100g margarina
Punjenje:
100g trapista
100g stišnjene šunke
Priprema:
Prvo u 1dcl vode
i šećera razmutiti kvasac.
Kada sve to zapeni dodati u prosejano brašno sa soli.
Dodati i jogurt, kiselu pavlaku i jaje.
Zmesite meko testo, tako da vam se lepi za ruke ali ne previe-
Sud prekrijte krpom i ostavite da se testo udvostruči.
A zatim:
-Premesite testo
-podelite na pola, pa polu na pola itd dok ne dobijete okruglice veličine šake
-Premesite ih
otopite margarin i stvaite u jednu veću činijicu
-Razvijte oklagijom na tanji krug debljine 1cm
umočite u margarin i činijicu
-izvadite i stavite u tepsiju
- sa jednog kraja stavite nadev-ja sam šunku i sir
-razvite drugi krug, sve ponoviti kao sa prvim
-Sa ovim krugom prekriti nadev prvog kruga.
-Ponavljati postupak dok se ne dobije krug kao na Foto Prikazu.
Ostaviti 30-tak minuta da se odmori i peći na 200C
Umesto punjenje aima i varijanta da posle umakanjaj u margarin uvijete krugove u susam. Redjanje je isto-tj postupak.
Znači bez punjenja samo mnogo susama. Mora da je fantastično!
Enjoy!!
Ovo baš primamljivo deluje :)
ОдговориИзбришиZanimljiv naziv i slaganje tijesta, a sigurno je i jako ukusna pogača
ОдговориИзбришиČini mi se greška !!! Ne može biti 12 dcl vode nikako!
ОдговориИзбришиMora da je neka greška. Hvala puno donabella, ispraviću!
ОдговориИзбришиSuper izgleda, punjenje mi se sviđa baš ovako kako si napravila !
ОдговориИзбришиbaš zanimljivo, a privlačni su i ovi prijedlogi za pizza nadjev, ali i ovaj sa sezamom
ОдговориИзбриши