петак, 21. септембар 2012.

Punjena Cvet Pogača ili Slonovo Uvo


Vrlo fina, mekana pogača, specifične pripreme:umakanja u otopljen margarin.
Puniti se može i sirom , zeljem ai pizza nadevom.
Potrebno je:
600g brašna tip-500
1 kašika soli
1 kapikica šećera
10g kvasca-pola kocke
1dcl vode
2dcl jogurta
1 jaje
1dcl kisele pavlake
100g margarina
Punjenje:
100g trapista
100g stišnjene šunke
Priprema: 

 Prvo u 1dcl vode
 i šećera razmutiti kvasac.
Kada sve to zapeni dodati u prosejano brašno sa soli.
Dodati i jogurt, kiselu pavlaku i jaje.
Zmesite meko testo, tako da vam se lepi za ruke ali ne previe-
Sud prekrijte krpom i ostavite da se testo udvostruči.
A zatim:
-Premesite testo
-podelite na pola, pa polu na pola itd dok ne dobijete okruglice veličine šake
-Premesite ih
otopite margarin i stvaite u jednu veću činijicu
-Razvijte oklagijom na tanji krug debljine 1cm
umočite u margarin i činijicu
-izvadite i stavite u tepsiju
- sa jednog kraja stavite nadev-ja sam šunku i sir
-razvite drugi krug, sve ponoviti kao sa prvim 
-Sa ovim krugom prekriti nadev prvog kruga.
-Ponavljati postupak dok se ne dobije krug kao na Foto Prikazu.
Ostaviti 30-tak minuta da se odmori i peći na 200C


Umesto punjenje aima i varijanta da posle umakanjaj u margarin uvijete krugove u susam. Redjanje je isto-tj postupak.
Znači bez punjenja samo mnogo susama. Mora da je fantastično!
Enjoy!!

6 коментара: