Iako je leto odmaklo, ove ledene kocke još uvek možete probati i praviti.
Ne morate ih rashladjivati.
Iskoristite i breskve, sada ih ima na sve strane.....
Potrebno je:
Keks Petit Beure-jedno pakovanje od 200g
Krema od bresaka:
1kg bresaka
2pudinga od vanile
1l vode
100g šećera
Ledeni krem:
1l mleka
2 kašike gustina
8 kašika brašna
200g šećera
250g margarina
Čokoladna glazura:
50g margarina
100g čokolade
1 kašika kaka
Priprema:
Tepsiju obložite tj poslažite keks na dno.
breskve perite i iseckajte na kocke.
Što sitnije.
Stavite ih u 8dcl vode i sa šećerom, na vatru.
U ostatak od2dcl vode rastvorite puding.
Kada voda provri zakuvajte puding.
Mešajte dok ne postane guste i potom prelijte preko keksa.
Ledeni krem:
Od litre mleka odvojiti 2dcl.
Ostatak staviti u šerpu pa na šporet.
U tih 2dcl mleka kulinarskom žicom dobro rastvoriti brašno, gustin i šećer.
Kada je mleko provrilo ukuvati smesu sa rastvorenim brašnom.
Ja mešam sve sa kulinarskom žicom, smanjim jačinu vatre tako da nema grudvica.
Kada se sve lepo zgusne dodati i otopiti jedan margarin.
Preliti preko krema od bresaka.
Od gore preeliti glazurom.
Kada se dobro ohladi seći i služiti.
Moja mama radi ovakve kreme, obožavam ih u kombinaciji s voćem :)
ОдговориИзбришиSuper ti je ovaj kolač :D
Kolač izgleda zaista prelepo, recept je super jer se može koristiti i drugo voće...
ОдговориИзбришиSuper izgleda a vjerujem da je i fino ....
ОдговориИзбришиMoj Savjetnik
Fino, kremasto, osvježavajuće i još k tome sa breskvama, jako dobro !
ОдговориИзбришиHvala
ОдговориИзбриши