Predivni meki štapići sa sirom, pravljeni od Danubius mešavine brašna za crni hleb Tip-950.
Potrebno je:
500g Danubius brašna-mešavine brašna za crni hleb tip 950
1 jaje
2dcl jogurta
pola kocke kvasca 15 g
kašikica soli
malo šećera
1dcl mlake vode
Nadev:
300g kravljeg sitnog sira
so po potrebi
Priprema:
U mlakoj vodi rastvorite kvasac sa malo šećera. Kada nadodje pomešajte ga sa brašnom, jajetom i jogurtom.
Zamesite testo a ako je potrebno dodajte još malo brašna.
Potom testo ostavite bar dva sata da odmori i udupla se.
Potom "čupkajte " od testa delove veličine šake i na pobrašnavljenoj površini razvijte oklagijom u krug.
Debljine 1cm a može i tanje.
Na jedan deo kruga od testa stavite sir po celoj strani i posolite ako je potrebno.
Uvijte testo kao štapić.
Ponovite sve dok ne potrošite testo.
Ovakav način uvijanja testa i pravljenja štapića vam ostavlja mogućnost da pravite veće ili manje štapiće, deblje ili tanje.
Da ih punite sa nekim drugim nadevom ili prazne da ih pečete kao grickalice.
Gotove štapiće premažem uljem pomepanim sa brašnom i malo posolim.
Pečem na 220C oko 30 minuta. Tačnije dok ne porumene.
Jako fini štapići Vera, i kako samo dobro izgledaju. Pravim mojim curama čim dođem u Dbk !
ОдговориИзбришиKako dobro izgledaju...
ОдговориИзбришиAjme meni, već se vidim kako ih grickam za doručak
ОдговориИзбришиDanas smo isprobali ovaj recept sa integralnim razenim brasnom. Super je ispalo!
ОдговориИзбришиsamo ovi stapici sa slike uopste ne izgledaju kao da su pravljeni sa mesavinom za crni hleb kao sto je navedeno u receptu...nesto su mnogo svetli.
ОдговориИзбришиOcigledno nisi koristila mesavinu Danubius za crni hleb, ili nemas iskustva u kuvanju, obzirom da u ovoj mesavini pedeset posto je belo brasno.
ОдговориИзбришиObjavila sam ovaj put tvoj komentar ali inace ove debilne komentare tipa ...nesto su mi mnogo svetli ...ne objavljujem, cenim prave fanove i iskrene citaoce posetioce ovog bloga!