понедељак, 25. јун 2012.

Pikantni Ražnjići


Leto je idealno vreme za roštilj , a pored pljeskavica i ćevapa najviše volim da na roštilju ispečem ražnjiće.
Znam da svi volite belo meso , ali ovi ražnjići su malo drugačiji. 
Pikantni su, napravljeni su od krmenadli, dobro su odstojali u "marinadi" i vrlo brzo su se pojeli.
Potrebno je:
6 krmenadli
1 manja tikvica
6 režnja bekon slanine
štapići za ražnjiće
Marinada:
1dcl maslinovog ulja
1dcl piva
1 kašikica slatke paprike
pola kašikice ljute paprike
nekoliko listova bosiljka-svežeg ili suvog
so, biber




U plastičnu posudu sa hermetičkim poklopcem, staviti ulje, pivo, bosiljka i papriku.
Krmenadle istući maljem sa jedne i druge strane, a potom iseći na trake širine 1cm.
Trake staviti u sud, sve lepo izmešati da se sjedini i poklopiti.
Najbolje da marinada-meso u njoj ostoji preko noći.
Sutra dan, nizati prvo tikvicu, potom traku mesa pa traku bejkon slanine, pa meso i tikvicu.
Peći na roštilju.
Takodje možete i tikvicu-ja uvek za ražnjiće koristim sasvim male tikvice, mlade da ne moram da im ljuštim koru, da nasečete na šnite ili kolutove ui takodje ostavite u marinadi zajedno sa mesom.
Enjoy!!

6 коментара:

  1. Ma čim je pikantno i pripremljeno na roštilju, evo mene kraj stola :D

    ОдговориИзбриши
  2. E, marinadu s pivom moram probat! Sigurna sam da je bilo fantastično, obožavam kada meso odstoji u marinadi :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jako ljepo i efektno ovo izgled slika. kao jelo je sigurno vrlo ukusno.

    ОдговориИзбриши
  4. Odlična marinada, ražnjići su sigurno kao putar.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман26. јун 2012. 00:10

    zanimljiva marinada, osim tikvica ja volim staviti i crvenu papriku između mesa

    ОдговориИзбриши
  6. Ovi ražnjići su super, marinada mi se sviđa i baš su odlični sada za vrijeme roštiljanja !

    ОдговориИзбриши