Leto je idealno vreme za roštilj , a pored pljeskavica i ćevapa najviše volim da na roštilju ispečem ražnjiće.
Znam da svi volite belo meso , ali ovi ražnjići su malo drugačiji.
Pikantni su, napravljeni su od krmenadli, dobro su odstojali u "marinadi" i vrlo brzo su se pojeli.
Potrebno je:6 krmenadli
1 manja tikvica
6 režnja bekon slanine
štapići za ražnjiće
Marinada:
1dcl maslinovog ulja
1dcl piva
1 kašikica slatke paprike
pola kašikice ljute paprike
nekoliko listova bosiljka-svežeg ili suvog
so, biber
U plastičnu posudu sa hermetičkim poklopcem, staviti ulje, pivo, bosiljka i papriku.
Krmenadle istući maljem sa jedne i druge strane, a potom iseći na trake širine 1cm.
Trake staviti u sud, sve lepo izmešati da se sjedini i poklopiti.
Najbolje da marinada-meso u njoj ostoji preko noći.
Sutra dan, nizati prvo tikvicu, potom traku mesa pa traku bejkon slanine, pa meso i tikvicu.
Peći na roštilju.
Takodje možete i tikvicu-ja uvek za ražnjiće koristim sasvim male tikvice, mlade da ne moram da im ljuštim koru, da nasečete na šnite ili kolutove ui takodje ostavite u marinadi zajedno sa mesom.
Enjoy!!
Ma čim je pikantno i pripremljeno na roštilju, evo mene kraj stola :D
ОдговориИзбришиE, marinadu s pivom moram probat! Sigurna sam da je bilo fantastično, obožavam kada meso odstoji u marinadi :)
ОдговориИзбришиJako ljepo i efektno ovo izgled slika. kao jelo je sigurno vrlo ukusno.
ОдговориИзбришиOdlična marinada, ražnjići su sigurno kao putar.
ОдговориИзбришиzanimljiva marinada, osim tikvica ja volim staviti i crvenu papriku između mesa
ОдговориИзбришиOvi ražnjići su super, marinada mi se sviđa i baš su odlični sada za vrijeme roštiljanja !
ОдговориИзбриши