Nisam sigurna da je ovaj recept potekao direktno iz Pančeva ali pod ovim nazivom je zapisan i rado viđen na našem astalu.
Krmenadle su fine i meke a sam umak-sos je pikantniji, sa posebnom aromom kiselih krastavčića.
Potrebno je:
500g svinjskih krmenadli
2 glavice crnog luka
kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
kašikica tucane ljute paprike ili ne, ako ne volite jako ljuto
1dcl kisele pavlake
par kiselih krastavčića
Priprema:
Krmenadle maljem izlupati sa obe strane. Posoliti ih i pobiberiti.
U dubljem tiganju, ja često baš zbog kasnije softanosti na laganoj vatri propržim.
Pripremite jednu vatrostalnu činiju ili veću šerpu i u nju iseckajte crni luk pa od gore poređajte blago pečene krmenadle.
Dinstati sve sa malo masti i vode na šporetu. Kada su krmenadle omekšale izvaditi ih na tanjir.
A u posudi gde su se dinstale staviti kašiku brašna i propržiti.
Potom papriku, pavlaku i sitno iseckane ili samlevene kisele krastavce.
Naliti i malo mlake vode. U ovaj sos vratiti krmenadle i kuvati još 15 minuta.
Pred sam kraj stavim ih u rernu i na 200c ih zapečem.
Super izledaju. Vjerujem ti da budu i ukusne i mekane, pa jos pikantni sos.
ОдговориИзбришиPredobro
Pravila sam slicno ovome, moraju biti odlicne, kada su dobile naziv po mom Pancevu
ОдговориИзбришиSuper ideja za rucak!
ОдговориИзбришиDraga Vera,nisam ni znala da imamo krmenadle.Ja iz Panceva,a saznajem od tebe recept:))Svidjaju mi se,nesto slicno pravim.Pozz <3
ОдговориИзбришиZanimljiv mi je ovaj dodatak kiselih krastavcica...izgleda odlicno!
ОдговориИзбришиovo je super!
ОдговориИзбришиNe komenatrisem cesto recepte za meso jer ga uglavnom ni ne spremam, ali kad sam videla naziv recepta, morala sam pogledati... :) Bas dobro izgledaju ove pancevacke krmenadle... :)
ОдговориИзбришиVolim svinjetinu, sviđa mi se ova pikantno-zapečena kombinacija.
ОдговориИзбришиOdlične kremenadle, vjerujem da ću ovo isprobati !
ОдговориИзбришиjako mi se dopadaju na ovaj način spremljene kremenadle, probam
ОдговориИзбриши