Piletina nikada ne može da dosadi. Čak i kada bi smo je jeli svakodnevno ali sa drugačijim dodacima.
Ovo je jedan od načina kako je ja još često spremam.
Sa palentom i šafranom, i prilogom od pirinča.
Potrebno je:
piletina: bataci karabataci, krilca.
Najbolje je da recimo pečete jedan put samo krilca-6 krilaca
50g palente
so
1 jaje
1dcl ulje
voda
šafran-par zrna
Priprema:
Piletinu posolimo i stavimo u šerpu za pečenje. Dodamo 1dcl vode i 1dcl ulja. Poklopimo. Prvo je dinstamo a potom ostavimo da se i malo zapeče.
Potom je uvaljamo u palentu-dobro je uvaljamo i sa jedne i sa druge strane, poslažemo jednu do druge u vatrostalan sud.
Jaje umutimo kulinarskom žicom. Dodamo šafran.
Prelijemo jajima piletinu.
Zagrejemo rernu naa 200c i pečemo dok ne porumeni.
Služimo uz pirinač.
Šafran-ukusan a skup!
|
Bio je poznat još u Solomonovo vreme, 960 godina pre n.e. Fenicani su ga posebno cenili. U prvom veku nove ere Arapi su ga preneli u Španiju, odakle se proširio u Englesku i ostale evropske zemlje. Danas se šafran uzgaja u većini mediteranskih zemalja, ali i u Kini. |
Šafran nema nikakvih aditiva i daje čak kafi i čaju divan ukus.
super način za pripremu!
ОдговориИзбришиsuper,baš mi se dopada. Ja šafran obožavam u rižotu.
ОдговориИзбришиDopada mi se recept. I ja šafran koristim sa rizom, ali mi i ovako deluje odlicna kombinacija:)
ОдговориИзбришиJako mi se dopada recept... :)
ОдговориИзбришиSuper mi je ovaj način za pripremi piletine, slijedeći put ovako radim ! Niti meni piletina nikada ne dosadi :)
ОдговориИзбришиRecept super isprobaču......a šafran skup ko đavo pozdrav
ОдговориИзбриши