Jedan fino predjelo, pikantno. Sa šunkom, sirom....Može biti i dodatak jelu ali i ukusna večera.
Potrebno je:
500g većih šamoinjona
100g tvrdog sira
100g đunkarice ili šunke
1kašika senfa
1 manji luk
1 kašika začina C
1 kašika pavlake.
malo ulja.
Šampinjone oprati te odvojiti od drške.
Jedan veći vatrostalni sud premazati uljem,, pa poredjati "šeširiće", stavite u rernu na 200C
Dok se šampinjoni polako peku, spremite nadev i to :
sitno iseckajte luk, sitno iseckajte drške pečuraka, sitno iseckajte šunku i sir.
Uzmite tiganj, stavite malo ulja a potom drške od šampinjona, kada se ulje sa lukom malo prodinsta.
Mešajte drvenom varjačom i kuvajte na laganoj vatri još par minuta.
Potom dodajte začin c, senf i pavlaku, zatim šunku i sir.
Dobro sve sjedinite .
Izvadite potom šampinjone iz rerne, koji će biti napola ispečeni i potom ih napunite ovom smesom.
Vratite u rernu na istu temperaturu i pecite jos par minuta tačnije dok se ne zapeku.
Voliiim! Nego Vera,sta je đunkarica?
ОдговориИзбришиmm..ispravljam...đunkarica-šunkarica!
Избришиvolim, volim, nije bitno čime su punjeni glavno da su šampinjoni :)
ОдговориИзбришиNešto baš po mom guštu :)
ОдговориИзбришиOdlično, jako ovo volimo. Jedini problem su veliki šampinjoni - kad mi trebaju ne mogu ih nigdje kupiti, a kada ih ne planiram, samo iskoče:))
ОдговориИзбришиSuper, volim šampinjone ovako pripremljene, odlični su okusom i dekorativni !
ОдговориИзбриши