Kornet torta, sa prženim lešnicima i finom kremom, prosto mami uzdahe!
Potrebno je:
12 jaja
14 jelovnih kašika šećera
3 jelovne kašike brašna
5 kašika narendane čokolade
150g čokolade za kuvanje
9 jelovnih kašika mlevenih lešnika
500g margarina
Priprema kore:
12 belanaca umutiti u čvrst šne sa 14 kašika šećera.
Dodati 3 kašike brašna i 4 kašike mlevenih prženih lešnika, 4 kašike narendane čokolade.
Ispeći dve kore ili u jednom velikom plehu ispeći jednu kolu pa je onda prepoloviti.
Fil:
Na pari skuvati 12 žumanaca sa 250g šećera i 150g čokolade.
Ostaviti da se ohladi.
Dok se hladi skuvati u 3dcl mleka puding od slatke pavlake
500g margarina umutiti u ohladjeni čokoladni fil a potom kašiku po kašiku dodavati u puding miksajući.
Umutiti 500ml slatke pavlake čvrstomikserom, dodati ostatak mlevenih lešnika i narendane čokolade.
Filovati sledećim redom:
Kora
fil od čokolade
slatka pavlaka
kora
fil od čokolade
slatka pavlaka
Najbolje je rashladiti je!
A GDE JE FIL
ОдговориИзбришиZnam da sam ga upisala ali nije izgleda objavljen hvala sto si mi rekla..odoh da pogledam sta nije u redu!
ОдговориИзбришиFantastična torta koja će nam dobro doći za predstojeće praznike :)
ОдговориИзбришиOva torta je odlicna..probala ali nisam pravila !!!!
ОдговориИзбришиNa koliko stepeni se peku kore?
ОдговориИзбришиSta bi sa filom
ОдговориИзбриши