субота, 24. март 2012.

Kornet Torta

Kornet torta, sa prženim lešnicima i finom kremom, prosto mami uzdahe!



Potrebno je:

12 jaja
14 jelovnih kašika šećera
3 jelovne kašike brašna
5 kašika narendane čokolade
150g čokolade za kuvanje
9 jelovnih kašika mlevenih lešnika
500g margarina

Priprema kore:

12 belanaca umutiti u čvrst šne sa 14 kašika šećera.
Dodati 3 kašike brašna i 4 kašike mlevenih prženih lešnika, 4 kašike narendane čokolade.
Ispeći dve kore ili u jednom velikom plehu ispeći jednu kolu pa je onda prepoloviti.
Fil:
Na pari skuvati 12 žumanaca sa 250g šećera i 150g  čokolade.
Ostaviti da se ohladi.
Dok se hladi skuvati u 3dcl mleka puding od slatke pavlake
500g margarina umutiti u ohladjeni čokoladni fil a potom  kašiku po kašiku dodavati u puding miksajući.
Umutiti 500ml slatke pavlake čvrstomikserom, dodati ostatak mlevenih lešnika i narendane čokolade.
Filovati sledećim redom:
Kora
fil od čokolade
slatka pavlaka
kora 
fil od čokolade
slatka pavlaka
Najbolje je rashladiti je!

6 коментара: