Zaista podesećaju na talase drage nam reke...
Ovvežava višnjama, i blagom vanila kremom.
A ono što ide od gore?
Debeli sloj fine čokoladne glazure.....)
Uzburkano!
Druga verzija ovog zaista finog kolača koji kada probate momentalno će te zaplesati Štrausov Valcer -Na lepo Plavom Dunavu....jednostavan je i Fin i sve što vam treba je jedna velika Viljuška!!!!
Potrebno je:
250 gr margarina
250 gr secera
6 jaja
350 gr brasna
1 prasak pecivo
2 kasike kakaa
700 gr visanja
Za krem:
1/2 mleka
2 pudinga sa ukusom vanile
100 gr secera
150 gr margarina
Za glazuru:
200 gr cokolade za kuvanje
100 gr margarina
malo mleka
Priprema:
Margarin umutiti sa šećerom, dodati žumanca a potom i šne od belanaca.
Potom dodati brašno i prašak za pecivo.
Sve lepo sjediniti.
Podeliti smesu na dva dela, i u jednu dodati dve kašike kakaa.
Pleh obložiti pek papirom, pa izlikti tamnu smesu.
Potom preko nje žutu.
Kašikom od gore praviti "talase" mešajući žuti i kakao smesu.
Višnje očistiti od koštica i spustiti po smesi.
Peci u zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 min.ostaviti da se ohladi.
Skuvai puding i dodati u još vruć margarin, mešajući dok se skroz ne otopi.
Preliti preko kolača.
Ostaviti da se ohladi i napraviti glazuru od čokolade pa njom preliti već ohladjenu kremu na kolaču.
Jojo, joj, joj - šta nam to radiš Verice!? Divno izgledaju. Obožavam ih!
ОдговориИзбришиIzgleda tako mekano i sočno,odličan recept kojeg vrijedi isprobati! I to, što prije:)
ОдговориИзбришиLijep pozdrav:)
nisam nikada radila ovaj kolač. krasno izgleda
ОдговориИзбришиkako ovo dobro izgleda! ja sam veliki obozavatelj kombinacije cokolada-visnje i moram ovo probati :))) mmmmm
ОдговориИзбришиMare
http://kuharicazadjecu.blog.hr
Ne volim višnje, ali radim ovaj kolač sa trešnjama.
ОдговориИзбришиZa Dunvske talase sam čula na blogovima i mislila sam da je neki riblji paprikaš ili nešto slično, a kad ono poslastica. Volim sve sa višnjama.
ОдговориИзбришиPreko fotografije se prenosi i miris i ukus, fantasticno a kako bi i bilo kad dolazi iz Verine kuhinje !
ОдговориИзбришиOvo je jedan prekrasan osvježavajući kolač:)
ОдговориИзбришиDuuugo ga nisam pravila; hvala sto me podsjeti.
ОдговориИзбришиDivno ti je ispao!
Pravila sam Dunavske talase, mnogo mi se dopadaju. Jedino što još uvek tragam za verzijom u koju ne ide toliko putera/margarina.
ОдговориИзбришиKako dugo nisam radila ovaj kolač, a nekada sam se davila u njemu. Krasno izgleda. Ova fotka sa čokoladom koja samo što ne kapne... Savršeno.
ОдговориИзбришиSuper da si napravila ovaj kolač i podijelila ga sa nama. Jako ga volim , a tako dugo ga nisam niti pravila niti jela. Tvoj izgleda tako da uz njega baš poželiš zaplesati valcer !
ОдговориИзбришиOvaj kolac me privlaci vec jako dugo, ali jos ga nisam spremala... Obozavamo kombinaciju visanja i cokolade! :)
ОдговориИзбришиJa sam bila uverena da sam naletela na ovaj kolač baš kod tebe na blogu, nekad davno. Ali prešla sam se. Ima ga ovde, popularan je, ja ga doduše nikad nisam probala. Izgleda ukusno!
ОдговориИзбришиPrvi put ovaj kolač sam vidjela na kutiji instant kolača dr Oetker pa sam pomislila da sigurno mogu naći i recept za domaću verziju. Nisam stigla da ga napravim, ili nemam višnje, ili nešto drugo napravim.
ОдговориИзбришиObožavam ovaj kolač, to je jedan od kolača mog djetinjstva i uvijek ću ga voljeti! Tvoja verzija jako mi se sviđa, tako romantična, nježna i kako kažeš, baš uzburkana čokoladom koje se ljube s divnim višnjama :)
ОдговориИзбришиvera korač ti je odlično ispao, baš izgleda ko valovi
ОдговориИзбришиja pod istim naslovom imam dvije verzije, jedan je ovakav sa višnjama, drugi je potpuno drugačiji s puno kreme
ugl.meni se jako dopada kako si ga ti napravila i sad mi je potpuno jasno zašto nosi ovaj naziv