Jedna je od onih brzinskih naninih recepata, jesenjih, ja to tako zovem kada više volimo da se popodne šetamo ulicama varoši nego da sedimo kod kuće i pečemo pite...:)
Za koricu je potrebno:
2 šolje glatkog brašna šilje od 2dcl
200 g maslaca
2 kašike kristal šećera
6-8kasika hladne vode
Ako volite cimet jako, jako, dodajte i u testo jednu kasiku.
Nadev:
Domaći pekmez od kajsije
Cimet
Od gore:
Kristal šećer, cimet
Priprema:
Maslac I Brasno izradimo zicom,dok ne bude potpuno softan.Dodamo vodu I umesimo rukama glatko testo.Podelimo ga na dva dela ili tri sve zavisi koliko štrudlica želite,odnosno koju veličinu želite.
Na pek papiru oklagijom razvijemo pravougaonik.
Premažemo bogato pekmezom od kajsija.
Polako i uz pomoć pek papira uvijemo i sa jedne i sa druge strane.
Strudlice sam pekla nekih 20 tak minuta.
Još onako vruće sam posula cimetom i šećerom.
Malo Novosadske jeseni u "purple" boji...:)
I naravno simbol Novog Sada-Petrovaradinska Tvrdjava!
Divne su ti ove strudlice, pa mozes onako fino da odlomis komadic, grickas i uzivas dok sedis negde na klupici na keju.:)) puno te pozdravljam...
ОдговориИзбришиUbi me, Vera. Obožavam ovakve kolače, kad počnem ne znam šta je dosta.
ОдговориИзбришиVolim cimet jako,jako,jako,a i volim i ovakve strudle.
ОдговориИзбришиKod tebe je uvijek nešto fino i mirisno kao što su i ove štrudlice. Odlična slastica koja ostavlja vremena i za šetnju gradom, bolje ne može !
ОдговориИзбришиMmm strudlica i nas lepi Novi Sad #milinaaa
ОдговориИзбришиNema ljepšeg mirisa od cimeta kad su kolači u pitanju, a kad je ukomponiran uz domaći pekmez, užitak za nepce je zagarantiran.
ОдговориИзбришиCimet i njegov egzotican i senzualan miris i ja jako volim.Kako se uspavala tvrdjava u magli:)
ОдговориИзбришиKakve divne meditativne fotografije, a štrudlica mi se jako dopada.
ОдговориИзбришиJoj, srudlica mi se jako svidja...a fotke su predivne!
ОдговориИзбришиVolim ovakve brzinske, svakodnevne kolače, domaće slatko na kraju ručka. Divno izgleda i sigurno je odlična. Fotke Novog Sada su posebne - tamo sam bila jako, jako davno, poslovno i stoga nisam vidjela baš puno. Svejedno, učinio mi se jako lijepim i ugodnim za život.
ОдговориИзбришиGotovo da mogu da osetim miris! Ovaj pekmez od kajsije tako dobro izgleda!
ОдговориИзбришиjoš jedan divan kolač kod tebe, jako mi se dopada, a slike su ti isto divne
ОдговориИзбришиJako volim vakve stare dobre provjerene recepte. Krasne fotke.
ОдговориИзбришиprelepa i bukmarkovana!
ОдговориИзбришиjedino mi ovaj dzemic fali posto mama ove godine nije pravila, pa cu morati da kupim "bakinu tajnu"
Odlican kolac! Meni se bas dopada... :)
ОдговориИзбришиHvala vam, strudlica je zaista predobra i meni lično bas zbog te kiselkatosti pekmeza mnogo ukusna!
ОдговориИзбришиU Novom Sadu sam bila i naravno posjetila tvrđavu.
ОдговориИзбришиOva štrudla izgleda vrhunski
Dopada mi se rusticni izgled tvoje strudle i dodatak cimeta koji obozavam!
ОдговориИзбришиBas sam nedavno bila u Novome Sadu:) Oduševila me je tvrdjava...
ОдговориИзбришиTvoja štrudlica rekla bih da miriše na jesen. Čista esencija jeseni:)
Divna slikica Novog Sada a pita puna obožavanog cimeta.
ОдговориИзбриши