Bundeve!!! |
Ovde kupujem najbolji mak! |
Dve bake i njihovi proizvodi, najbolji mak na svetu i najlepse bundeve!
Fotografije sam svrastala u Album, pod nazivom."El viejo y el mar "Ako ste nekada čitali Hemingveja-Starac i more, sasvim će te znati zbog čega!
Spremila sam i dva odlična, medjusobno različita recepta, jedan je sa makom i bundevom, jer jesen je sezona bundeve a sezona maka je kod mene svaki dan!
I drugi, mogla bih ga nazvati jednostavan kolač, ali izuzetno, izuzetno sočan.
Naravno ne smem da zaboravim ni cimet, koji u kombinaciji sa bundevom kolaču daje jesenji ton.
Pita od bundeve i maka
Potrebno je:
tanke kore za gibanicu 6 komada.
Od tih kora će te imati tri pite
700-800 g narendane sveže bundeve
500g maka
mleko
šećer
ulje
šećer u prahu.
cimet
Priprema -kako pripremiti jednu roladu pa puta tri.
Prvu koru premažite uljem, pa preko nje stavite dugu.
Od gore pospite narendanu bundevu,-foto1.
pa preko narendane bundeve kristal šećer i cimet.-foto2.
pa preko narendane bundeve kristal šećer i cimet.-foto2.
Mak sa šećerom poparite u uzvrelom mleku, pa ga stavite na sredinu pite kao jednu rolnu.-foto3.
Potom jedan kraj kora i fila od bundeve presavijte na pola, pa opet preko rolade maka.-foto4.
To uradite i sa drugim krajem.foto5
Potom pitu stavite u nauljen pleh i to da deo sa bundevom bude dole.
Premazite uljem i pecite.
Sastojci:
1kg pečene bundeve
100g šećera
150g brašna
100g seckanih ili grubo mlevenih oraha
1dl.ulja
3 jajeta
1 kašikica cimeta
1dl.ulja
3 jajeta
1 kašikica cimeta
secer u prahu
Priprema:
Priprema:
Bundevu oprati, a potom staviti na alu foliju i ispeći.Tako pečenu odvojiti od korice i od nje napraviti pire.
Jaja dobro umutite, dodajte im pire od bundeve, šećer, cimet i orahe, vrlo odličan je i ukus kolača ako u njega dodate malo kandirane korice narandže.
Potom dodati ulje i brašno.
Izlijte u nauljen i brašnom posut pleh i peći na 200C.
Pečen kolač posuti prah šećerom!
I za kraj jedna lepa fotografija sa Dana Ludaje -Kikinda 2012g.
-fotografija je preuzeta sa sajta
Ukusno i fino! Super recepti:) Pozdrav od Zondre!
ОдговориИзбришиOdlični recepti. Malo mi je draži ovaj s makom, jer bih ga mogla svaki dan jesti.
ОдговориИзбришиSuper vam je placa, pogotovo onaj drugi štand. Kod nas nema takvih štandova :(
Ej prijateljice :)))....oba dva kolača su ti fenomenalna i slikice pripreme, sve..
ОдговориИзбришиIzgledaju savršeno sočno i jako, JAKO ukusno!
Volim sve sa bundevom! :) Ovo su ti divni kolaci... Oba bih probala!
ОдговориИзбришиA fotke sa pijace su skroz super...
obožavam kolače s bundevom, tako su sočni. A i mak je super kombinacija s bundevom. Krasne delicije
ОдговориИзбришиJao, predivne li fotografije, ja se ove tikve ne mogu najest, u svim oblicima i okusima, obožavam ju. Pita izvrsna.
ОдговориИзбришиDivan post i fotke!!!
ОдговориИзбришиObožavam slike s placa, još kada imaš svojg provjerenog prodavača, savršeno. Jako volim bundeve, al više u slanoj kombinaciji ;)
ОдговориИзбришиKakve krasne fotke sa placa. Kolači su baš pravi jesenski.
ОдговориИзбришиKakve divne fotografije. Moram da priznam da nisam navikla na kombinaciju maka i bundeve, ali pošto je Vojvodina u pitanju moraću da ti verujem na reč da je ovo sjajno. Ovaj kolač sočan mi se jako dopada. Da li je to 1kg pečene bundeve, znači nakon pečenja se pire meri, ili žive bundeve i koji je to pleh u pitanju? Ja u suštini ni ne znam da kupim bundevu. Ne znam šta trebam da gledam. Ima li saveta?
ОдговориИзбришиPrelepe, ma bozanstvene fotografije a za pitu znam da je odlicana jer sam je jela, mozda nije skroz ista ali jeste kombinacija mak-bundeva. Mogu i zvanicno da kazem da posle ovog posta tvoj blog svrastavam medju omiljene.
ОдговориИзбришиVidim Jelenu iznad mene pa da kazem da je i njen u toj grupi :) Minju i Gagu ne racunam jer su one nekako "moje" pa da ne budem bas pristrasna i da ih svrstam u posebno specijalnu kategoriju. Niko me nista nije ni pitao al' eto morala sam da se raspisem... iz cista mira...izvini na tome :)
Odličan post!
ОдговориИзбришиDraga Vera, ja ću koliko sutra da oprobam ovaj tvoj jednostavni od bundeve. Kupila bundevu, ispekla je, spremna sam. A kupila sam pre neki dan onaj silikonski kalup za male kuglofe i sve vreme se pitam kako da ga oprobam, i evo rešenja. Dve muve jednim udarcem. Javiću kako je ispalo.
ОдговориИзбришиSuper su mi slike sa placa, ali moram priznati da me slika pite sa makom i bundevom posebno privukla. I kolač je odličan, ali pitu bih baš voljela isprobati i pošto se svaku subotu sa placa vratim sa komadom bundeve vjerujem da ću to i napraviti !
ОдговориИзбришиveć sam bila pisala o tome kako nisam preveliki ljubitelj tikve, ovaj prvi kolač kod mene se zove tikvač, ali moja baka stavlja manje maka, ovaj mi se tvoj više dopada jer ima mnogo maka i možda ga isprobam jer takav bi mi se možda čak i dopadao
ОдговориИзбришиslike s tržnice su ti baš lijepe i uklapaju se u post
Joj, sto volim kad ugrabim malo vremena pa naidjem na neki novi lep blog, pa se opustim i uzivam.
ОдговориИзбришиHrabra kombinacija, nikada je nisam probala. Posto vidim da si ljubitelj bundeve svrati na moj blog, imam neki dosta dobar recept za mafine sa bundevom http://soibiber.blogspot.com/2011/10/mafini-od-bundeve-filovani-sa-krem.html
Inace, ja sam nasla neki zacin koji se zove Pumpkin Pie Spice, koji pored cimeta ima djumbir, orascic i karanfilic, i sigurna sam da ide super uz bilo koji kolac od bundeve.
Slike sa bakama su super. Sto se tice Dana Ludaje, sad mi je proslo kroz glavu da sam skoro pre dvadeset godina, Boze, ne mogu da verujem da je toliko proslo, bila sa eskurzijom tamo u to vreme.
Hvala vam!
ОдговориИзбришиMak cu preskociti jer ga ne volim.Tako su mi divne oen fotografiej sa pijace;))
ОдговориИзбришиkupite od PESICA bundeve tezga 81 najlepse bundeve na futoskoj
ОдговориИзбриши