среда, 19. октобар 2011.

Kisela Čorba

Kao mala mrzela sam ovu čorbu zbog njenog epiteta "kisela".
Verujem da je to mnogu decu odbilo od ove ukusne čorbice.
Elem, stizu nam hladni dani.
Mislim da od ove čorbe ove zime nećete imati boljeg uzitka!!!
Sastojci:
500 gr svinjskog mesa
 veza zeleni
manji celer
2 glavice crnog luka
2 krompira
2 kašike  sirćeta
2 čena belog luka
peršunov list
aleva paprika
ulje
so i biber
Svinjsko meso iseći.
Staviti u vrelu vodu da se kuva.
Posebno skuvajte zelen, celer i krompir i dodajte mesu.
Crni luk sitno isecite, propržite, dodajte brašno, przite dok ne porumeni, zatim i alevu papriku i sve sipajte u čorbu.
Kad čorba prokrčka zajedno sa zaprškom, posolite je i pobiberite. Pre služenja čorbu začinite sirćetom i sitno seckanim belim lukom i peršunom.A možete dodati i jednu kiselu pavlaku!!!

10 коментара:

  1. Pretpostavila sam da je kisela zbog octa. Juhe ni inače ne volim, ali zato volim u neke maneštre dodati malo octa prilikom serviranja.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam ljubitelj juha , a pogotovo mi odgovaraju zimi. Ovakvu nisam još pripremala i jela, isprobati ću je, baš mi dobro izgleda !

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam ovakve fine juhice! Odličan prijedlog, hvala ti:)

    Lijep pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Prava juha za hladne dane. Mi uvijek započinjemo ručak juhom, a ovo može biti i cijeli samostalni obrok.

    ОдговориИзбриши
  5. Ehy Vera,sada si me vratila u dane dok sam radila u Bgd..tamo smo stalno kuvali ovu corbu ,posebno kada nam ostanu repovi od svinj. filea,pa je to bila corba za radnike jer smo kuvali rucak za radnike ,nije se kopovalo jedino ako se nekome ne dopada ali svi su bili za ovu corbu !!!!Mnogo dobra !!

    ОдговориИзбриши
  6. ja još uvijek ne volim juhe u kojima ima octa, moji vole, tako napravimo kompromis pa ja uzmem sebi juhicu pa se tek onda začini octom i svi zadovoljni

    ОдговориИзбриши
  7. Ja je pravim bez obzira na godišnje doba,odlična je. Vidiš,i ja je kao mala nisam volela zbog tog 'kisela' :)

    ОдговориИзбриши