Obzirom da se bliži Uskrs, i da smo u dilemi sta praviti,evo jedne fine idejice sa ukusom RUMA!
650 g pasiranog kestena
150 g mlevenih oraha
150 g maslaca
50 ml vode
3 kasike šećera
2 Vanilin šećera
2-3 kasikice
ruma
Za čokoladnu glazuru:
300 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Vanilin šećer, šećer, vodu i rum kratko prokuvajte i ohladite.
2.
Propasiranom kestenu dodajte penasto izrađen maslac, prokuvani šećer i mlevene orahe. Masu dobro izradite i na prozirnoj foliji oblikujte roladice. Prelijte ih glazurom od čokolade i ohladite.
3.
Za glazuru, posudu s izlomljenom čokoladom stavite na posudu s kipućom vodom pa lagano mešajući otopite čokoladu. Slatku pavlaku zakipite pa je dodajte otopljenoj čokoladi.
Primamljivo izgleda, obožavam kesten :)
ОдговориИзбришиKombinacija kestena i ruma mi se jako jako dopada. Ja bih ovo oblikovala u kalupu za srneća leđa
ОдговориИзбришиSa zadovoljstvom pratim tvoj blog:)
ОдговориИзбришиHvala na posjeti.
Lijep pozdrav.
SJAJNO!!
ОдговориИзбришиisprobana kombinacija samo samo u torti, evo baš sam kupila kalup za trokute i mogla bi isprobati u njemu ovakve trokute
ОдговориИзбришиOvo je prava bomba, a u okus uopce ne sumnjam, ne moze ne biti fino!!!
ОдговориИзбришиodlično ! Dugo nisam radila nešto sa kestenom, ovi trokutići mi super izgledaju, jako lijepo si ih ukrasila i prezentirala !
ОдговориИзбришиPredivni su Vera. Kesten zbilja obožavam i ovo ću isprobati čim im dođe sezona. :)
ОдговориИзбришиPrekrsani su!
ОдговориИзбришиHvala svima!!!
ОдговориИзбришиKesten+ orasi+ rum= kolac za MENE!:) Odlicno!
ОдговориИзбриши