недеља, 17. април 2011.

Uskršnji Trouglovi sa Rumom

Obzirom da se bliži Uskrs, i da smo u dilemi sta praviti,evo jedne fine idejice sa ukusom RUMA!

650 g pasiranog kestena
150 g mlevenih oraha
150 g maslaca
50 ml vode
3 kasike šećera
2 Vanilin šećera
2-3 kasikice
ruma
Za čokoladnu glazuru:
300 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake


Priprema:
Vanilin šećer, šećer, vodu i rum kratko prokuvajte i ohladite.
2.
Propasiranom kestenu dodajte penasto izrađen maslac, prokuvani šećer i mlevene orahe. Masu dobro izradite i na prozirnoj foliji oblikujte roladice. Prelijte ih glazurom od čokolade i ohladite.
3.
Za glazuru, posudu s izlomljenom čokoladom stavite na posudu s kipućom vodom pa lagano mešajući otopite čokoladu. Slatku pavlaku zakipite pa je dodajte otopljenoj čokoladi.

11 коментара:

  1. Kombinacija kestena i ruma mi se jako jako dopada. Ja bih ovo oblikovala u kalupu za srneća leđa

    ОдговориИзбриши
  2. Sa zadovoljstvom pratim tvoj blog:)
    Hvala na posjeti.

    Lijep pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. isprobana kombinacija samo samo u torti, evo baš sam kupila kalup za trokute i mogla bi isprobati u njemu ovakve trokute

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je prava bomba, a u okus uopce ne sumnjam, ne moze ne biti fino!!!

    ОдговориИзбриши
  5. odlično ! Dugo nisam radila nešto sa kestenom, ovi trokutići mi super izgledaju, jako lijepo si ih ukrasila i prezentirala !

    ОдговориИзбриши
  6. Predivni su Vera. Kesten zbilja obožavam i ovo ću isprobati čim im dođe sezona. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Kesten+ orasi+ rum= kolac za MENE!:) Odlicno!

    ОдговориИзбриши