понедељак, 4. април 2011.

Kuglof od šargarepe

Vrlo interesantni mini kuglofi, sa šargarepicom.Pre sam moram priznati bila u fazonu:
-Šargarepa u kolaču?  Ne, nikako!
Inače vrlo sam iznenadjena sjajnom kombinacijom šargarepe i cimeta,moraću je češće kombinovati.



Potrebno:
250 g. margarina
300 g. secera
4 jaja
300 g. šargarepe (sitno izrendane)
300 g.brasna
1 kasikica praska za pecivo
2 kasikice cimeta
1 limun (izrendaj sitno koru i pola lim.soka)
-
prstohvat soli
150 g. lesnika.
Preliv:
7 kasika secera
-
sok od 1/2 limuna
2-3 kasike vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom pa potom dodati margarin.
Potom ostale sastojke.
Na kraju dodati j brasno i prasak za pecio.

Nauljiti pleh, za kuglof ili mini kuglofe,
Peći na 180C oko 25-40 min.
Priprema preliva:
Skuvati šećer sa vodom i sokom od limuna pa preliti kuglof.

1 коментар:

  1. Divno izgleda, a verujem da je jako ukusno, obožavam šargarepu u svim jelima i slatkim i slanim, pozdrav mila :)))

    ОдговориИзбриши