понедељак, 4. април 2011.

Bogati mini kukuruzni hlebići kao mafini i Zdravi Kukuuruzni mafini

Dve sjajne verzije brzih i ukusnih mafina.
Odaberite svoju i pripremite za doručak ili posao.
Nešto što ja jako volim da spremam, lako i brzo...

Bogati kukuruzni mafini







Potrebno je:
200 gr pšeničnog brašna
200 gr kukuruznog brašna
200 ml kisele vode
150 ml ulja
150 ml mleka
100 gr sira
50 gr kajmaka
2 jaja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soliPšenično brašno prosejati sa praškom za pecivo, dodati mu so i kukuruzno brašno, pa dobro promešati žicom za mućenje.
U drugoj posudi dobro umutiti sir i kajmak, ubaciti jaja i sjediniti.
Uliti mleko i ulje u masu od sira, pa ponovo sjediniti.
Masu od sira preliti preko brašna, dobro promešati varjačom, pa uz lagano dolivanje kisele vode, napraviti ređe testo.
Sipati u pripremljene kalupe (16 projica) i peći oko 30ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni, na 180°C.
Služiti toplo, uz jogurt i salatu po želji.

Zdravi kukuruzni mafini

Potrebno je
3 jajeta
kasikica soli
pola kesice praska za pecivo
oko 100/150g feta sira
100g belog brašna
100g kukuruznog brašna
100g integralnog brašna
1dcl ulja
2dcl jogurta
šaka korn fleksa
Priprema:
jaja se umute kkulinarskom žicom, doda se jogurt  i ulje, potom so, i razna brašna i na kraju sir,
Polako izlijte sve u papirnate korpice za mafine, uvek do 2/3.
Peku se oko 15 minuta na 180C 


3 коментара:

  1. Анониман8. мај 2011. 14:37

    Ja pravim nesto slicno ali samo od kukuruznog brasna, koje inace veoma volim d ajedem.Lepo zigleda ovo sto si anpravila;)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo mi je jednostavno savršeno za subotnje jutro. Bilježim bez razmišljanja. Jedino ću kajmak zamijeniti (recimo, sirom tipa Philadelphia, što veliš?) jer ga ovdje prodaju pod suho zlato. Obožavam kajmak, ali nikada nisam spremna dati toliko para za hranu (naročito za onu koja tako božanstveno deblja).

    ОдговориИзбриши
  3. Juhu, projice! Ja bih to mogla svaki dan da jedem. Mnogo su ti lepi ovi oblici za mafine. Papir ili silikon?

    ОдговориИзбриши