Ukusni su, i Lana nas je upozorila da su tečni, kada se smesa napravi ali da to ne treba da nas zaplasi.
Imala sam dve vrste keksića, jedne užasno dzinovske, jer sam previse sipala smese i ona se razlila, i jedne malecne, to je bilo kod druge ture gde sam opet mislila da će mi se sve izliti pa sam "bockala" smesu po pak papiru.
Moram još naglasiti da se izuzetno lako pripremaju, znači nema neke filozofije, tako da i deca mogu rado pomoći.
Potrebno je:
2 jajeta
200 g cokolade,
30 g maslaca,
50 g brasna,
1/2 kasicice praska za pecivo,
1 kasicica izmrvljene Nesscaffe,
1/4 kasicice cimeta,
150 g secera,
1 kesica vanilin secera
Obzirom da se i u originalnom receptu, po kojem je i Lana radila koriste dve vrste čokolade, znači mlečna i ona sa velikim postotkom kakaa tj za kuvanje, ja sam koristila samo jednu vrstu-za kuvanje Menaž.
Priprema:
Obložite pleh pek papirom.
Zagrejte rernu na 180C.
Suve sastojke pomesati, a to su:
brasno,prasak za pecivo, kafa i cimet.
Penasto umutiti jaja sa šećerom, otopiti čokoladu na vatri sa malo maslaca, dodati suve sastojke i čokoladu i dobro sjediniti smesu.
tečna je zar ne?
Po mom iskustvu uzmite malu kasikicu i sa njom vadite smesu na pek papir.
Za food blog igricu, koju je osmislila mamajac, ovomesečni blog koji istražujemo La Cusine Creativa.
Fora su mi ovako raspucani....odlični!
ОдговориИзбришиVolim ove keksice, ovdje su jako popularni. Bas su ti krasno ispali!
ОдговориИзбришиA koliko dugo treba da se peku? (O.o)
ОдговориИзбришиKeksici su super uspeli, ovako bas treba da izgledaju a tek sto divno mirisuuu....;))) Draga Jelena, bice dovoljno da se peku 10-tak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na nekih 180 C.;))
ОдговориИзбришиDraga Vera, koristim ujedno priliku da tebi i tvojima pozelim sve najlepse u Novoj godini i da lepo provedete predstojece praznike...svako dobro i punoo pozdrava!;)))
Kod mene bi ovi tvoji raspukli keksici 'pukli' za cas!
ОдговориИзбришиPravila i super je!
ОдговориИзбришиBaš su lijepi, jako volim ovakve čokoladne keksiće. :)
ОдговориИзбришиUpravo sam ih napravila. Stavila sam 20 gr brasna vise. Odlicni su. Savet: Duplirajte meru ;)
ОдговориИзбриши