Vrlo popularni mafini sa odličnim imenom,inače mini verzije još popularnije torte.Ovi mafini kao i torta red Velvet ne samo da su čudni u svom koloritu nego spadaju u one da ih tako nazovem "bogate " deserte.
Frosting iliti gornji deo mafina se može raditi u dve varijante i to je jedna sa sirom a druga je klasična puter-prah šećer varijanta,dok kod same torte dolazi u obzir samo krem obogaćen sirom.
Ako želite da je probate i ako ujedno nemate hrabrosti obavezno napravite ove mini nafine i uverite se u odličan ukus.
Potrebno je:
oko 300 g brasna2 kašike kakaa u prahu
1 prasak za pecivo
1 mala kašika crvene boje za kolace
1 mala kašikica aceta balsamica
250 ml mlacenice (buttermilk), moze i kiselo mleko.
1 vanilin secer
280 - 300 g secera
110 g omeksalog margarina
2 jaja
Priprema vrlo obična:
Odvojte suve i mokre sastojke.
Umutite jaja,dodajte mlaćenicu.
Puter umutite penasto sa šećerom,dodajte potom mlaćenicu i jaja.
Potom dodajte aceto balsamico,te boju za kolače.
Lagano zatim dodajte brašno kakao i prasak za pecivo.
Pecite u kalupima za mufins koje ste obložili papirnim korpicama ili jednostavno u kalupima za mini mafine.
Od gore:
200g putera ulupajte softano sa prah šećerom.
Dodajte par kapi vanile.
Ako se odlučite za tortu od ove smese možete napraviti kore.
Za fil:
600 - 650 g mascarponea
140 g omeksalog margarina
secera u prahu po ukusu
1 vanilin secer
malo limunovog soka
Predivne su!! već dugo gledam red vwlvet cake da napravim, ali nikako da se usudim! možda sad za blagdane!Mini muffini su preslatki :)))
ОдговориИзбришиPredivni draga, izgledaju jaako privlačno!
ОдговориИзбришиzanimljiv recept, a i boje. reci, jel ovo neka tvoja verzija red velveta ili si recept pronasla? ja inace cesto pravim red velvet cake ali uobicajeni s kakaom. svidjaju mi se i ovako ruzicasti, bili bi zgodni za rodjendane djevojcica, mora cu isprobati.
ОдговориИзбришиNegdje sam procitala da originalni 'Red Velvet' je imao crvenu boju zbog posebne vrste kakaa, koja se mogla naci samo na odredjenim mjestima Juzne Amerike. Danas se uglavnom koristi prehrambena boja da bi se dobio isti efekat. U moju verziju idu 2 flasice (50 ml); uzas! :-(
ОдговориИзбришиOvaj tvoj recept je mnogo bezbjedniji.
Nedavno sam nišla na recept za Red velvet cake ali nisam baš bila sigurna da li je i ukus dobar kao i izgled. Ovi mafini su mi taman dobro došli da isprobam. Moj favorit je ajsing od sira :)
ОдговориИзбришиInteresantnoooo! Prekrasno izgledaju, jako primamljivo;)
ОдговориИзбришиSviđa mi se i naziv (sjećali se tko filma "Blue Velvet"?) i izgled, a vidim da je lako za napraviti i muffine i topping. Bilježim.
ОдговориИзбришиJoj ja već 100 godina planiram raditi red velvet tortu pa nekako nikad ne stignem. Ove muffine bi baš mogla napraviti jer ne zahtijevaju puno vremena, a izgledaju fantastično. :)
ОдговориИзбришиJa stavljam tučeno slatko vrhnje (pavlaku) umjesto margarina nekako mi je lakša krema:)
ОдговориИзбришиI ja već dugo gledam taj red velvet, al' to će i poplaviti dok dođe kod mene na red.:) Prekrasni su ti, baš dekorativni!
ОдговориИзбришиbaš ti prekrasno izgledaju, baš sam se zagrijala za njih
ОдговориИзбришиdivno izgledaju i baš su interesantni. Boja im je odlična kao sigurno i okus. A tek kako odlično izgleda kremica po vrhu, .....super su !!
ОдговориИзбришиNa mom blogu ceka te nagrada!
ОдговориИзбришиajme sto su slatki!!! I Vera, moram pohvaliti novi izgled tvog bloga, jako mi se svidja!!
ОдговориИзбришиMuffins izgledaju fantasticno. Svidja mi se fotkica a i recept je odlican!
ОдговориИзбриши