Ovo je jedna finnaaa marmeladica od nase kraljice marmelada sa bloga By BrankaB,
gde možete naći recept za još puno finih i vrlo aromatičnih marmeladica.
Potrebno je:
200 g pečene bundeve
Znači oko pola kilograma sirove ispecite i napravite pire.
1dcl vode
100g smedjeg šećera
pola kašikice cimeta
pola kašikice muskatnog oraha-mlevenog naravno
Priprema:
Ispecite bundevu i napravite pire.
Stavite je u posudu i dodajte vode,može i 1,5 dcl.
Potom šećer,cimet i muskatni orah.
Kuvajte na jačoj vatri dok ne uzvri.
Potom smanjite vatru i kuvajte dok ne počne da se zgušnjava.
Mešajte je konstantno da se ne zalepi za serpu.
Kada se dobro zgusne sklonite sa vatre.
Marmelada je gotova, razlijte je u čiste, zagrejane staklenke, dobro zatvorite i okrenite na poklopac. Neka tako stoje 10 minuta .
Nakon 10 minuta vratite na pravu stranu i neka se ohladi.
(od ove količine dobila sam oko 200 ml marmelade)
Vera,
ОдговориИзбришиvery nice recipes with pumpkin -
I liked the jam and cake.
Wonderful ideas and photos.
Greetings and a hug, Diana
Draga Vera puno ti hvala na isprobavanju i ove marmelade !! jako si me razveselila i hvala ti na povjerenju u moje recepte i na lijepim riječima. Drago mi je da ti se marmelada svidjela i nadam se da uživaš u njoj. Super si je napravila, prekrasno izgleda !
ОдговориИзбришиOvako nesto jos nisam pravila. Hvala i Branki i tebi na receptu i ideji.
ОдговориИзбришиSavrsena je :)))
ОдговориИзбришиPredivna kombinacija i tvoja predivna izvedba. :)
ОдговориИзбришиdivna marmeladica
ОдговориИзбриши