Kada sam videla parče torte od bundeve By Ebba po ovom receptu.
Nisam mogla a da ne probam,do sada sam samo čitala o torticama u koje ne ide brašno ali nikako nisam uspela da se odlučim i da ih napravim.
Kako sam imala viška bundeve i kako moj stariji sin prosto obozava ovako čokoladne delicije morala sam je napraviti.
Samo mi je zao sto nisam nasla agavim sirup....:(
Za koru promer 18cm
100 g speculoos keksa
3 kašike otopljenog maslaca
1-2kašike agavinog sirupa tj u mom slučaju meda
Kekse sameljite ili izmrvite te sa otopljenim margarinom i medom pomesate i formirajte koru.
Oblozite njome pleh.
Pecite 5min na 180C a potom izvadite i ohladite.
Nadev:
300 g pirea od bundeve
2 jajeta
60-80 ml agavinog sirupa -ja sam stavila corn sirup
50 g kakaa
1/2 kašikicemljevenog cimeta
Za pire:
Ispecite bundevu a potom je usitnite viljuskicom ili u multipraktiku.
Za 300g pirea treba oko 600-700g sirove bundeve.
Ohladjenom pireu dodati jaja,corn sirup te sve to umutiti u kremu.
Dodati kakao.
Izmesati.
Ulijte u kalup.
Pecite oko 30 min na 180C.
Nisam mogla a da ne probam,do sada sam samo čitala o torticama u koje ne ide brašno ali nikako nisam uspela da se odlučim i da ih napravim.
Kako sam imala viška bundeve i kako moj stariji sin prosto obozava ovako čokoladne delicije morala sam je napraviti.
Samo mi je zao sto nisam nasla agavim sirup....:(
Za koru promer 18cm
100 g speculoos keksa
3 kašike otopljenog maslaca
1-2kašike agavinog sirupa tj u mom slučaju meda
Kekse sameljite ili izmrvite te sa otopljenim margarinom i medom pomesate i formirajte koru.
Oblozite njome pleh.
Pecite 5min na 180C a potom izvadite i ohladite.
Nadev:
300 g pirea od bundeve
2 jajeta
60-80 ml agavinog sirupa -ja sam stavila corn sirup
50 g kakaa
1/2 kašikicemljevenog cimeta
Za pire:
Ispecite bundevu a potom je usitnite viljuskicom ili u multipraktiku.
Za 300g pirea treba oko 600-700g sirove bundeve.
Ohladjenom pireu dodati jaja,corn sirup te sve to umutiti u kremu.
Dodati kakao.
Izmesati.
Ulijte u kalup.
Pecite oko 30 min na 180C.
Krenula sam tako oduševljeno s bundevom kad je počela sezona, a onda sam je zaboravila. Mislim da još uvijek imam jednu malu, tko zna je li još dobra :))
ОдговориИзбришиOva torta mi baš zvuči dobro.
a gdje je tu bundeva? hehe, nikad čovjek nebi rekao da unutra ima bundeve :D odlično izgleda!
ОдговориИзбришиTortica izgleda jako fino, ali i mene baš interesira njen okus..Super!
ОдговориИзбришиNešto sam se i ja vrtila oko tog recepta ,baš izgleda jako ,jako primamljivo.
ОдговориИзбришиSuper si ovo napravila, jako dobro i lijepo izgleda ! Zabilježila sam i ja ovaj recept kod Ebbe , imam doma još malo bundeve i ovih dana ću ga sigurno isprobati.
ОдговориИзбришиMene je ova torta oduševila na prvi pogleda, a u tvojoj verziji izgleda podjednako čarobno. :)
ОдговориИзбришиInače agavinog sirupa ima u DM-u, ne znam jel imaš koji u blizini, od Alnature. :)
I meni je zapela za oko kod Ebbe, a i kod tebe izgleda jako ukusno :)
ОдговориИзбришиdobro ti je ovo, sigurna sam da je zanimljivog okusa
ОдговориИзбришиRealmente fantastica esta tarta, que delicia.
ОдговориИзбришиSaludos
Hej Vera, od odlično ti je ispala! :))) I baš mi je jako jako drago da si je isprobala! :) Vjerujem da corn syrup isto odlično ide, bitno da je nekakvo sladilo koje će dodatno zasladit tortu.. :)
ОдговориИзбриши