Neću puno pisati o ovoj finoj piti,dovoljno je samo pogledati fotografiju....
Za vas stari recept.
Potrebno je:
500g brašna
200g šećera
250g masti
2 jajeta
pola praška za pecivo
vanil šećer
Fil:
3dcl mleka
200g šećera
5 kašika griza
250g putera
vanil šećer
malo limunova soka
Priprema kore:
Mast dobro izmutiti mikserom,dodati jaja,šećer te brašno,prašak za pecivo i vanil šećer.
Dobro umesiti.
Podeliti na tri dela.
Razvući oklagijom
Peći na prevrnutom plehu.
Fil:
U mleko zakuvati šećer pa potom zakuvati griz.
Dodati vanil šećer i malo limunovog soka.
Kada se prohladi dodati puter.
Filovati.
Najbolje su kada se naprave dan ranije.
Već sam je bezecovala na fb! Fantastična!
ОдговориИзбришиovo je stvarno stari dobar klasik kojeg svi vole :). moj obiteljski recept se nešto malo razlikuje, ali to su stvarno samo nijanse
ОдговориИзбришиodlična ti je ova pita
ОдговориИзбришиSvidja mi se kako izgleda. Inace sam veliki ljubitelj ovakve vrste kolaca :-)
ОдговориИзбришиSvidjaju mi se ovakvi kolaci, sve su ukusniji kako duze stoje i kad zagrizes samo se tope u ustima...jedino sto bas ne volim je da pecem korice, sva sreca da ih je ovde samo tri.;)))
ОдговориИзбришиp.s. posluzila sam se i jednom kockicom...hvala!;)))
Predivna, nežna i blago meni sutra ću da je isprobam :)
ОдговориИзбришиPita je savršena, divim ti se, bravo Verice!
ОдговориИзбришиJednom sam pravila kore na prevrnutom plehu i u njih je isto išla mast. Pitanje, na kojoj temperaturi se peku kore i do koje razmere se rastanje? Volim te starinske kolače koji su jako ukusni, a ekonomični!
ОдговориИзбришиprava , fina , starinska pita. Odlična i jako mi lijepo izgleda !!
ОдговориИзбришиVera ova pita izgleda savršeno, sigurno se topi u ustima. :)
ОдговориИзбришиPravila sam ga i mogu reci da je odlican. Hvala na receptu
ОдговориИзбришиovaj recept trazim vec godinama!!!
ОдговориИзбришиJednu Nevenku pamtim po predivnim očima i ovoj beloj piti koju je često pravila za mene.
ОдговориИзбришиOvaj recept godinama tražim i sada.... HVALA!
moze li se dati nesto drugo namesto masti? hvala za odgovor i lp.
ОдговориИзбриши