Odlična jesenja pita sa jesenjim plodovima.
Možda ste po samom naslovu pomislili da je u pitanju groždje ali prevarili ste se...:)
2 šolje glatkog brašna
200 g maslaca
1 kasikica soli
6-8kasika hladne vode
brašno prosejte,dodajte margarin koji ste prethodno isekli na kockice,vodu i so.
Umesite testo.
Oblikujte ga u kuglu te obavite folijom i ostavite u frižider na par sati.
Potom ga razvijte oklagijom,debljine 1cm.
Nadev oko 1kg ili manje bresaka.
200-300g šećera.
testo staviti u okrugli pleh.
Potom rasporediti breskve koje ste prethodno očistili i prepolovili.
Dodajte šećer,možete dodati i cimet.
Od druge polovine testa pravite trakice te poprečno stavljajte jednu preko druge tako da ukrasite pitu.
Pecite na 220C.
Obozavam ove breskve, mada ih dugo nisam jela.
ОдговориИзбришиSigurna sam da je pita odlicna!
jao obožavam vinogradarske breskve, pita je divna
ОдговориИзбришиNajbolje breskve na svijetu su upravo ove iz vinograda. Kako ih obožavam, sve pojedem sirove i nekako mi je žao stavljati ih u kolače. Znam da je ovo odlično, svi tvoji kolači su i divnog izgleda i okusa (znam po sastojcima), pa jednog dana, kada se zasitim breskvi, koristiću ih po ovome receptu.
ОдговориИзбришиovakve pite jako volim , još ako su od bresaka, pa k tome još vinogradarskih tada je to pun pogodak, pita je savršena !!
ОдговориИзбришиObožavam vinogradarske breskve, one su pravi koncentrat okusa. Mogu samo zamišljati kako je ukusna ova pita. :)
ОдговориИзбришиSamo ovaj margarin smeta...
ОдговориИзбришиStavite puter ili svinjsku mast umesto margarina.
ИзбришиTopla pita i sladoled od vanile...njam
ОдговориИзбришиNajbolja kombinacija
Избриши