Već nekoliko puta sam na raznim blogovima zapazila fokaču sa ruzmarinom.
Svežim ruzmarinom.
Zato mi je toliko dugo trebalo da "prelomim" pa da je napravim.
Koristim ruzmarin,kao začin,ali suv-osušen,i to uglavnom kada pečem meso,najviše kada špikujem zeca...:)
Sada sam uzbrala 2-3 grančice svešeg ruzmarina,sa balkona....
A treba vam i još:
300g brašna
15g kvasca ili pola kocke
2 kašikice soli
1 kašikica šećera
2dcl mlake vode
1dcl maslinovvog ulja
Za odgore:
maslinovo ulje,krupna morska so
Kvasac rastopite sa malo mlačne vode,i šećerom.Ostavite da "zapeni".
Brašno prosejte,operite grančicu ruzmarina,pa je "izmrvite.
Dodajte so,kvasac,ulje i vodu.
Zamesite testo.
Neka odstoji bar 1h.
Od Branke sa bloga Dvi ribe dva kumpira sam naučila da fokaču ne "premešam" sto puta,već lagano rukama rastegnem u oblik kakav zelim.
Stavim u tepsiju.
Napravim rupice sa drugim krajem varjače.
Premazem maslinovim uljem....
pospem ruzmarinom
pospem krupnu morsku so...
Pečem dok ne porumeni...
Kakav divan miris...
Çok güzel ve leziz görünüyor.
ОдговориИзбришиSaygılar.
i ja sam koristila svež ruymarin, ali sam se nekako vratila na onaj kupovni suv...nekako ruymarina ima milion vrsta i raylikuju se odsta po aromi tako da mi ipak više prija onaj osušeni! Za fokaću 5+.
ОдговориИзбришиImam u pripremi foccacu u breadmakeru s nekoliko vrsta posipa, a ja često koristim baš svježi ružmarin (raste mi u tegli) i stvarno je divan. Ova tvoja izgleda prekrasno i mogu misliti kako fino miriši.
ОдговориИзбришиDa znas da predivno mirisi,ja ću od sada česće da koristim svež ruzmatin..:)
ОдговориИзбришиObožavam je, a s ružmarinom mi je jedna od najdražih kombinacija. :)
ОдговориИзбришиJako mirišljavo izgleda i fino, kao da si je ovaj čas izvadila iz pećnice..tako meko, baš fino..
ОдговориИзбришиFocaccia ti je odlična a svježi ruzmarin odličan izbor , mora biti i mirisna i ukusna !
ОдговориИзбришиSavršeno izgleda!
ОдговориИзбришиKorica izgleda hrskava a slutim da je unutra meka:)
Hvala puno
ОдговориИзбриши