Prvi put sam ih sada pravila i blago rečeno,totalno se zarazila.
Verujte mi treba vam samo 30-tak minuta za ove kolačiće-keksiće.
Kao osnovni recept sam koristila Marin,samo sam dodala mak,i još dve kašike šećera...bojala sam se da ne bude dovoljno slatko...i baš je kako treba!!!
Spolja krckavi unutra meki!

200g brašna
200g mlevenog maka
2 kašike praška za pecivo
prstohvat soli
20g omekšalog margarina
2dcl mleka
50g šećera
Pomešati mak,brašno i prašak za pecivo,dodati maslac,šećer,so i mleko.
Zamesite testo,ako vam je pretvrdo dodajte još malo mleka.
Potom testo stavite na pek papir i oklagijom razvijte na debljinu 1,5cm.
Oštrim nožem secite kvadrate a njih prepolovite na trouglove.
Ili ako imate okruglu modlu,sa njom vadite scones.
zagrejte rernu na 180C a potom oblozite tepsiju pek papirom.Redjajte trouglove.
Pecite dok ne porumene.
Kada se prohlade poredjajte ih na šicu da se skroz ohlade a potom posluzite.
Volim ovako jednostavne a ukusne keksiće, a mak obožavam!
ОдговориИзбришиpredivno izgledaju sa zrncima maka! ovo bi se mojoj mami jako svidjelo jer ona obožava mak :)
ОдговориИзбришиDivno izgledaju , meni se jako sviđaju !!
ОдговориИзбришиMolim te samo za malo pojašnjenje, u sastojcima je margarin, a u postupku maslac, mislila si na isto jel tako ? Jesi li ih ti radila sa maslacem ili sa margarinom ? I ide samo 20 g , dosta je ?
Oprosti na puno upitnika :), ali htjela bi ih jednom napraviti pa da razjasnim. Hvala ti !!
jako mi se dopao izgled ovih keksića, vjerujem da bi se i meni svidjeli okusom
ОдговориИзбришиInteresantan recept. Mislim da je ovo bliže američkim biscuits, koji su isto varijacija scones, ali koriste margarin, i to ne hladan, dok je za engleske scones karakteristično da u njih ide isključivo hladan putar. Još se preporučuje da se i biscuits i scones razvijaju, vrlo, vrlo pažljivo, rukama kako bi zadržali potrebnu strukturu. Ova varijanta s makom jako mi se sviđa, volim mak i sigurno su odlične.
ОдговориИзбришиKako ovo dobro izgleda, moram ih obavezno probati kad malo zahladi i ponovno počnem peći kolače. :)
ОдговориИзбришиKako sam sretna da si postavila ovaj post o ovim kolačićima, jednom sam to probala i nikako da dođem do recepta. Super, hvala.
ОдговориИзбриши