2 šolje glatkog brašna
200 g maslaca
1 kasikica soli
6-8kasika hladne vode
Od ovih sastojaka umesimo glatko testo.Razvijemo na pek papiru,oklagijom jedan veći krug,te ga prebacimo u pleh.
Kora mora biti veća od pleha,kako bi ste mogli posle dodavanja nadeva da uvijete ivice.
Pripremite nadev:
300g ribizla
150g čećera
2 kašike bračna
Ja sam sve pomesdala i ostavila 30tak minuta da odstoji.
Stavite ribizle na testo,potom zatvorite testo u krug i napravite ,lagane nabore rukama.
Pecite dok ne porumeni.
Vera,
ОдговориИзбришиvery nice summer cooking ideas.
I liked vanilla ice cream and peanut butter cookies.
This tart looks great, colorful and fresh.Bravo!
Greeting and smiling summer, Diana
jako fino ! volim ovakve pite , sa ribizlama je odlična a ja često u zamjenu stavim i višnje. Tvoja izgleda prekrasno !!
ОдговориИзбришиI Jasenka ima takvu pitu kod sebe na blogu. Ja sam ga baš isprobala u FBI rukavicama. Sviđaju me se inače ovakve pitice.
ОдговориИзбришиJako mi se sviđa ova pita, a crvena boja nadjeva je očaravajuća. :)
ОдговориИзбриши