
Torta radjena za rodjendan,vrlo uspešno uradjena i zamišljena.Mislim da se vidi da je u pitanju Gusarski Brod...sve homemade osmisljen,doduse sa malim pogledima na internet...:)
Ne peče se i mislim da će posluziti mnogima ako zele da se upuste u avanturu pravljenja Gusarskog Broda.Torta je radjena od duple mere.Potrebno je za jednu meru:
3 kutije piskota
1 konzerva od 250g ananasa
250g margarina
250g šećera u prahu
1/2l mleka
skuvati sa 50g gustina
razno suvo voće-iseckano na sitno
200g seckanih oraha
5dcl slatke pavlake
Fil:
Dobro izmiksati margarin sa šećeromi u to dodavati kašiku po kašiku ,hladne smese mleka i gustina.
Na kraju dodati seckani ananas,suvo voće i orase.Sve sjediniti lagano mesajući.
Sok od ananasa koji vam je ostao iz konzerve prelijte u jedan tanjir.
Potom umačite piškotei redjajte na tacnu,uglavnom radim četvrtast oblik.

Od gore ukrasiti slatkom pavlakom.
Za tortu gusar ja sam oblozila ovim filom:
pola litre mleka
50g gustina
100g rastopljene čokolade
Znači u pola litre mleka ukuvati gustin.Kada se smesa ohladi kasiku po kasiku dodavati u izradjen šećer i margarin.
Kako mi je trebala braon boja dodala sam u jedan deo rastoljenu čokoladu,a prozore sam oblozila takodje ovom smesom u koju sam dodala par kapi zute boje.
Šema:topovska djulad-čokoladne kuglice
topovske cevi-čokoladni roleri
brodska ograda-čokoladni okrugli keksi
jedra-iscrtana na papiru i prikačena roštiljskim štapićima
Svaka čast... Ne bi se meni dalo ovo raditi...
ОдговориИзбришиO,hvala ti puno,ali nije tako tesko kao sto mozda izgleda...:)
ОдговориИзбришиTortica ti je prelijepa, stvarno si mnogo truda uložila u njenu izradu i svaka ti čast. Dobro ti je došlo da je staviš na blog sada kada je ananas tema, super...
ОдговориИзбришиma savršena je! nisam nikad znala ukrašavai tortu, a pogotovo ne ovako dobro :) svaka čast!
ОдговориИзбришиKo zna koliko se gusar za koga je rađen ovaj "straaaaaašni" brod obradovao? :)))))
ОдговориИзбришиKrasna izvedba Vera! :)
Brod je bas pravi, i sa ovim rasirenim jedrima samo sto ne zaplovi...ipak je tu trebalo "iskrojiti" palubu, premazati, postaviti sve one sitne detalje, ma savrseno...skidam kapu!;)))
ОдговориИзбришиHvala vam drage moje..:)kod mene je "problem" taj sto moj stariji sin obozava pirate sa Kariba,i onda sam za taj rodjendan morala da pripremim sve u tom fazonu.Sem sto sam odbila u startu da torta bude kosturska glava...:)
ОдговориИзбришиJedra sam crtala,gledajući u knjigu sa piratima,mesec dana ranije,kako bi sve bilo potaman,kada se tortica bude pravila...
Svaka čast i za recept(volim ovakve torte) i za izvedbu!
ОдговориИзбришиWow, great idea :)
ОдговориИзбришиPredivno, ne znam što reći, baš prekrasna! Svaka čast, znači objavljena u pravo vrijeme!
ОдговориИзбришиPreslatko, veselje i za djecu i za odrasle.
ОдговориИзбришиBaš je lepa Vera! Uvek "skidam kapu" onima koji imaju volje, želje i naravno dara da rade ovakve lepe tortice.
ОдговориИзбришиSvaka čast!
ОдговориИзбришиdivna torta...
O Vera moja kako ovo divno izgleda. Gotovo ne mogu vjerovati da se ovo može napraviti. Stvarno si me oduševila. :)
ОдговориИзбришиInače posljdnjih par dana nisam nikako mogla otvoriti tvoje postove, tek sad mi je to pošlo za rukom. :)
Draga Vera, oduševljena sam i tortom i brodom , svaka ti čast na ovoj izradi ! Torta je izvrsna po sastojcima i kako izgleda , a kada je dobila oblik broda zbilja je posebna, pravi gusarski brod. Vjerujem da i slavljenik bio oduševljen ! :)
ОдговориИзбришиAuuuuu, e pa stvarno si se potrudila. Odlično izgleda! :)
ОдговориИзбришиTi si opet sve promijenila na blogu? :)
Hvala vam!
ОдговориИзбришиhej,ja kad nista ne kuvam i nemam post za blog ja promenim pozadinu...:)
Wow! Izgleda da je trebalo dosta truda... Svaka cast!!
ОдговориИзбриши:)