среда, 23. децембар 2009.

Novogodišnji Mafini od jabuka sa prelivom od cimeta...ajme...

Mafini od jabuka sa prelivom od cimeta,mafini,mafini,mnogo fini,u novogodišnjem izdanju a i u ulozi još jedne ulaznice za igricu Ajme koliko nas je,koju je pokrenula draga monsoon,a naša ovomesečna domaćica je Andrea,tema-jabuka..:)

Sastojci za 12 komada:

2 jabuke,poželjno da budu kiselkastije
50 g naseckanih badema,može i orasi
2 jajeta
100 g šećera
100 ml mleka
100ml jogurta
100 g otopljenog maslaca  
300 g brašna
1 kašika praška za pecivo

Za preliv:
50 g šećera u prahu
1/2 kašike cimeta
sok od 1/2 limuna
Priprema:

Prvo predgrejati rernu na 200C

Jabuke očistiti i naseckati na kockice,a bademe i orahe samleti ili iseckati.

U jednoj posudi pomešajte sve suve sastojke,a u drugoj prvo dobro izmešati jaja,zatim dodati maslac,te mleko i jogurt.Smesi dodati suve sastojke te lagano izmešati sve sastojke,najbolje drvenom varjačom.

Dodati jabuke i bademe te kratko promešati.

Smesu stavljati u papirne korpice za mafine,peći oko 30 min. 

Gotove muffine ostaviti kratko u kalupu, zatim ih izvaditi i ohladiti na rešetki.

Za preliv-glazuru: 
Šećer u prahu i sok od limuna zagrejati i mešati do guste mase. Pred kraj dodati cimet.
Preliti preko muffina i ostaviti da se posuši.



3 коментара: