недеља, 20. децембар 2009.

Moje oblatne na starinski način


Za oblatne dakako postoji milion i jedan recept.Za mene su najfinijie i najukusnije one koje je baka kuvala kraj šporeta.

Danas jeste da taj način predstavlja neku da tako kažem dužu pripremu jer smo navikli da stalno negde jurimo i žurimo, ali ipak mislim da treba da zadrimo i dalje kada imamo vremena pravimo i čuvamo od zaborava i ove starinske recepte




Potrebno je:
1 pakovanje oblatni

Fil:
9 jaja
500g šećera
3 rebra gorke čokolade
125g margarina
 malo oraha po želji



Priprema:
Jaja umutiti mikserom i staviti u jedan veći sud, dodati šećer i na laganoj vatri kuvati dok se ne zgusne.
Kada se polako ugusti dodati margarin i čokoladu.
Orahe takođe po želji.
Tako vrućim filom mazati oblatne.
Pritisnuti ih a kraju nečim "jačim"-može većomknjigom, i sačekati da se ohlade i stegnu



5 коментара: