Ovaj divan recept je poslala Svetlana Terzić,iz Begeča.Ona ovaj kolać pravi i u plehu,pa se može iseći na kocke.A moze se raditi i u ovoj formi kuglofa.Postan je i mislim da će svima dobro doći.
Foto by me.
Potrebno je:
šolja od 2dcl ulja
šolja od 2dcl šećera
1 i po šolja brašna
10 punih jelovnih kašika rogača
1 prašak za pecivo
100g suvog groždja-natopljenih u rumu
sok i korica od 1 neprskanog limuna
modla za kuglof ili pleh -srednji.
Priprema:
Groždjice potopiti u rum,a limun dobro oprati.
U veći sud,sipati ulje te šećer,brašno i rogač te prašak za pecivo.Ako vam se učini da je smesa jako gusta dodajte do 1dcl vode.
Potom narendajte limun te ga iscedite u smesu i dodajte suvo groždje,Sve dobro sjedinite i ispite u pleh,prethodno nauljen i pobrašnjavljen.Pecite na 180C.
Volim rogač i koristim ga za štrudlu ili lenju pitu. Ovaj recept izgleda izvrsno, hvala na predlogu!
ОдговориИзбришиI ja imam rogac ali ga nisam nikad koristila. Bas bi rado probala jedno parcence :))))
ОдговориИзбришиznaci rogaaaaac!!!!!!!!!! gde to ima da se kupi?? njamiii ... ostalo mi to jos iz zabavista :D a u Dublinu ja i ne mogu da ga trazim , ne znam ni kako se to zove na engleskom? zna li iko latinski naziv?
ОдговориИзбришиcarob/engleski
ИзбришиCeratonia siliqua/latinski