недеља, 6. септембар 2009.
Seljacki Krompir
Potrebno je:
1 kg krompira
par čena belog luka ili mesavina belog luka u prahu sa soli
1 grančica ruzmarina
maslinovo ulje
krupna morska so.
Priprema:
Krompir oprati te ga oljustiti.U lonac stavite vodu da se greje,posoliti je i ubaciti krompir da se kuva.
Kuvati oko 20-30min,da krompir postane sipkav.Zatim ga procediti od vode i ostaviti da se ohladi.
U vatrostalan sud u kojem ce te i peci krompir,zagrejati maslinovo ulje,te staviti krompir i pomesati ga sa uljem.
Od gore posuti kupnu morsku so,te beli luk u prahu.
Peci na 200C dok ne porumeni,ili postane skroz braon-ako ga volite krckavog.
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Volim takve jednostavne, a fine recepte:) Takav krumpir mogla bih jesti svaki dan.
ОдговориИзбриши