субота, 5. септембар 2009.

Pita od Plavog Patlidzana

Plavi patlidžan ili volite ili ne volite, a ja sam od onih koji ga prosto obožavaju. Nedavno sam čitala jedan članak o povrću gde su naveli da povrće treba da se jede presno, I u redu kad je na primer šargarepa, karfiol, ali šta da radimo sa krompirom il isa plavim patlidžanom?

Većina od vas verujem da plavi patlidžan u glavnom pohuje, I kao I ja nekad retko šta drugo  eksperimentiše, međutim ova pita ne samo da je iznenađujuće ukusna nego ama baš svima se veoma veoma dopala.



 

Potrebno je:

1/2 kg tankih kora za pitu

1 kg plavog patlidžana

5 jaja

2 dcl kisele pavlake

1 kasika začina C

kašikica mlevenog bibera

prašak za pecivo

1dcl ulja

2 dcl kisele vode




 

Priprema:

Patlidžan oprati, oguliti  staviti na papir za pečenje ispeći u rerni. Pekla sam ga u policama na 180C.

Kada se ispeče I postane mekan, sačekati da se ohladi pa ga iseći na male kocke.

Možete ako se baš fino ispekao I da ga ispasirate ali meni više odgovara odnosno i ukusnije je kada onako naletite na koji veći komadić ��

Dodati začin C,  jaja umućena sa pavlakom, prašak za pecivo, biber i ulje.

Pripremiti tepsiju I na uljiti samo dno, pa prvo staviti  2  kore pa nadev, pa dve kore I tako naizmenično dok ne potrošite nadev od patlidžana I na kraju završite sa  dve kore.

Na zavrsetku,pre pecenja izrezati na kocke,preliti kiselom vodom te peci na 200C dok ne porumeni.








1 коментар:

  1. Obozavam plavi patlidzan i svasta sam probala sa njim :), tako da znam kako je odlicna i ova pita!
    Mala napomena: Dosta si priloga odjednom stavila na blog, ne mogu sve da iskomentarisem jer se i slike i tekst sporo ucitavaju. Tako da cu komentare morati sukcesivno da postavljam, i u postovima natenane da uzivam!

    ОдговориИзбриши