Plavi patlidžan ili volite ili ne volite, a ja sam od onih koji ga prosto obožavaju. Nedavno sam čitala jedan članak o povrću gde su naveli da povrće treba da se jede presno, I u redu kad je na primer šargarepa, karfiol, ali šta da radimo sa krompirom il isa plavim patlidžanom?
Većina od vas verujem da plavi patlidžan u glavnom pohuje, I kao I ja nekad retko šta drugo eksperimentiše, međutim ova pita ne samo da je iznenađujuće ukusna nego ama baš svima se veoma veoma dopala.
Potrebno je:
1/2 kg tankih kora za pitu
1 kg plavog patlidžana
5 jaja
2 dcl kisele pavlake
1 kasika začina C
kašikica mlevenog bibera
prašak za pecivo
1dcl ulja
2 dcl kisele vode
Priprema:
Patlidžan oprati, oguliti staviti na papir za pečenje ispeći u rerni. Pekla sam ga u policama na 180C.
Kada se ispeče I postane mekan, sačekati da se ohladi pa ga iseći na male kocke.
Možete ako se baš fino ispekao I da ga ispasirate ali meni više odgovara odnosno i ukusnije je kada onako naletite na koji veći komadić ��
Dodati začin C, jaja umućena sa pavlakom, prašak za pecivo, biber i ulje.
Pripremiti tepsiju I na uljiti samo dno, pa prvo staviti 2 kore pa nadev, pa dve kore I tako naizmenično dok ne potrošite nadev od patlidžana I na kraju završite sa dve kore.
Na zavrsetku,pre pecenja izrezati na kocke,preliti kiselom vodom te peci na 200C dok ne porumeni.
Obozavam plavi patlidzan i svasta sam probala sa njim :), tako da znam kako je odlicna i ova pita!
ОдговориИзбришиMala napomena: Dosta si priloga odjednom stavila na blog, ne mogu sve da iskomentarisem jer se i slike i tekst sporo ucitavaju. Tako da cu komentare morati sukcesivno da postavljam, i u postovima natenane da uzivam!