Plave patlidzane ili volite ili ne.
Ja ih obožavam.
Nedavno sam pročitala jedan članak o povrću, u kojem se navodi da povrće treba jesti presno.
Ok, za karfiol, i šargarepu.
Ali pitam ja vas , da li bi ste mogli jesti plavi patlidžan presan, ma kolko veeeliki da ste fan*
Zato bolje pripremite ovu pitu.
Potrebno je:
1/2 kg tankih kora za pitu
1 kg patlidžana-plavog paradajza
5 jaja
1 čaša kisele pavlake
1 kasika vegete
1 vrećica crnog mlevenog bibera
1 vrećica praška za pecivo
1/2 čaše ulja
1 čaša mineralne vode
Priprema:
Patlidžan oprati, oguliti i ispeći u rerni.
Prohlađen iseci na sitne kockice.
Dodati vegetu, jaja umućena sa pavlakom, prašak za pecivo, biber i ulje.
U tepsiju stavljati po 2 nauljene kore pa nadev ,tako naizmenicno dok ne utrosite sav materijal od smese,a na kraju zavrsite sa korom.
Na zavrsetku,pre pecenja izrezati na kocke,preliti kiselom vodom te peci na 200C dok ne porumeni.
Obozavam plavi patlidzan i svasta sam probala sa njim :), tako da znam kako je odlicna i ova pita!
ОдговориИзбришиMala napomena: Dosta si priloga odjednom stavila na blog, ne mogu sve da iskomentarisem jer se i slike i tekst sporo ucitavaju. Tako da cu komentare morati sukcesivno da postavljam, i u postovima natenane da uzivam!