уторак, 29. септембар 2009.

Italijanski Baget-mini baguettea


Ideju za Bagete mi je dala Selma sa bloga Cooketa.
U stvari kod nje sam i naučila razliku izmedju Francuskih i Italijanskih Bageta  -baguttee,koji su bez zareza na testu,kako smo navikli kod francuskih baguettea,-kako kaže Selma,a ja sam veeliki ljubitelj bageta,bilo francuskih,bilo italijanskih što je rezultiralo i mojom malom modifikacijom..što se da videti na fotkici...
.

Sastojci više nego jednostavni:
250g brašna,
četvrt kocke kvasca,znači 5g
so,
voda 80 posto znači 200ml.
masline
1dcl maslinovo ulje
krupna so
U malo vode rastopite kvasc. Kada zapeni sa ostalim sastojcima zamesite meko testo.
tetso će odista biti vrlo mekano, a alo imate mikser tačnije dodatak za mešenje tetsa upotrebite ga.
Tetso ostavite da se udvostruči.
Potom kidajte male komadiće, recimo veličine šake.
Premesite ih na radnoj površini a potom vlažnim rukama pravite prutiće.
Ili par  velikih bageta ili više mini.
Od gore u svaki bagetić zabodite maslinu.
Premažite maslinovim uljem ceo štapić i posolite krupnom morskom soli..
Ja sam ih ostavila u plehu 30 minuta pre nego što sam počela da ih pečem.
Pekla sam na 200C dok nisu porumeneli.

12 коментара:

  1. Stvarno vera odlično si ovo napravila
    ja miksam običnim mikserom s spiralnim nastavcima svako tijesto, nekako ne volim mijesiti rukama

    ОдговориИзбриши
  2. Super ti je ispao Vera. Baš je lijepo prošaran rupicama, a korica izgleda savršeno hrskavo. :)

    ОдговориИзбриши
  3. mamajac hvala ti,do te fotke je došlo slučajno.Dok sam slikala bio je onako jš topao pa sam htela da odlomim da pojedem parče.

    ОдговориИзбриши
  4. joj, što je ovo lepo...svaka čast, Vera! Hleb izgleda kao duša mekan, verujem slici!

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Vera, prvo nikada nemoj sumnjati u svoje kvalitete i vještinu. Mnogo složenije je praviti sve divne torte koje radiš.
    Kruh ti je divan, a drago mi je da si isprobala nešto drugačiji metod u odnosu na onaj koji inače primjenjuješ, dtago mi je ako su ti i moji savjeti pomogli.

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Selma,moja mama je retko mesila hleb,i ja sam retko kada imala priliku da negde vidim sam tok mešenja a posebno da čujem iskustva.
    Neznam zašto sam od samog starta imala neku odbojnost prema testu.Verovatno zato što su mi prve kiflice bile tvrde kao kamen...hihihi....
    Sada i sama vidim da to nije tako komplikovano,i da za sve treba malo strpljenja,znanja i naravno pomoći i iskustva dragih osoba,kao što ste ti i branka i sve druge drage mi blogerice.

    ОдговориИзбриши