Ti mali slatki,jarko zeleni orascici,koriste se najvise u slasticarstvu,mada su odlicni i uz slana jela,kako i praktikuju u grckoj,arapskoj i turskoj kuhinji..
Kako je najveci problem naci neutralan pistacio,ja ga kupujem na pijaci,i jedva sam ga pronasla,doduse maaalo je slankast.
Evo nacina kako ga mozete neutralizovati,jednostavnim prokuvavanjem u vreloj vodi.
Zatim ga prosusite,sada su vrucine pa ce ici brze.
Jeste da je dugacak proces koji iziskuje vremena,ali isplati se.
Potrebno je:
2 jajeta
160 g smedjeg secera
150 ml jogurta
400 ml brasna
1 1/2 mala kasika praska za pecivo
prstohvat soli
150g pistacia
75 g margarina
Puter krem:
200g putera
200g prah secera
kap zelene boje
Priprema:
Za pocetak zagrejte rernu na 200oC.
Izmutite jaja s secerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte jedno po jedno jogurt, brasno,mlevene pistacie i prasak za pecivo.
Otopite margarin i dodajte smesi.
Kalupe za mufins,oblozite korpicama ili jednostavno dobro nauljite i pospite brasnom.
Muffins peci i potom ohladiti.
Umutiti penasto puter sa prah secerom te dodati malo zelene boje.
Svaki muffin,tanko a od gore malo deblje premazati ovom smesom.
Fondan razvuci oklagijom,svaki muffin obloziti.
Ponovo stavite u korpice,a i ne morate.
Prefino,predivna zelena boja,obožavam pistacio!Svaka čast!
ОдговориИзбришиNe vidim fotke, ali ZNAM da je predivno!
ОдговориИзбришиKoja zelena boja, predobro izgledaju.
ОдговориИзбришиInače ja volim pistacije i u slanim i u slatkim kombinacijama, to su mi baš posebni oraščići. :)
Andrea,i ja ih obozavam!
ОдговориИзбришиpredivne fotke,i zanimljivi muffini!!!:)
ОдговориИзбриши