уторак, 2. јун 2009.

Torta Od Jagoda


Ovo je jedna laka,brza torta.
Moze je spremiti I domacica bez iskustva.Ne pece se,sto je prakticno za ove vrucine-tacnije koje ce da nastupe.
Pravila sam je sa jagodama,ali odlicna je I sa malinama I visnjama.



Potrebno je:
1l slatke pavlake
200g prah secera
2 veca pakovanja piskota
4dcl kisele pavlake
Oko 2kg svezih jagoda
Ovo je za duplu meru.Uglavnom pravim ovako,jer se torta vrlo brzo pojede.Ako je spremate za neko vece drustvo,obavezno je da bude dupla mera,jer svi traze parce vise.
Za pocetak jagode operate,otklonite peteljke I prepolovite na pola,ako su vece.







Priprema krema:
6dcl slatke pavlake mikserom ulupajte,zatim ako koristite neutralnu ili manje slatku,dodajte prah secer,u glavnom po ukusu.
Dobro mikserom sjedinite.Zatim sledi deo koji se radi samo sa kulinarskom zicom.
Dodavanje kisele pavlake I sjedinjavanje.
Dobro mesajte kako bi se sve ujednacilo.
Na tacni koju ste oblozili podmetacem,prvo poredjate jedan red piskota,zatim jagode na pola presecene I krem.
Tako redjajte dok sve ne potrosite.
Ostatak slatke pavlake ulupajte I ukrasite tortu,dekoracija mogu biti I jagode.


NAGRADICA!!!!

Nagradu sam dobila od Phoneix sa bloga Mag Dizajn i naravno prosledjujem je ovim blogerkama:
5.Eoc
7.T&T

18 коментара:

  1. Hvala na nagradici baš je simpa :)
    Ova torta je fantastična, jednostavna i di ćeš bolje od šlaga i jagoda :)
    Sigurno ću isprobati :)
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti draga na nagradici...
    torta je prefina...

    ОдговориИзбриши
  3. Хвала на наградици, то ми је прва па се надам да сам лепо укапирала како то све иде :)

    ОдговориИзбриши
  4. Kad su Jagode u pitanju, sve je jasno - nema greske! Ovo je tako fino, brzo i osvezavajuce. Treba samo sacuvati jagodice dok dodju obecane vrucine!

    ОдговориИзбриши
  5. Dear Vera,
    Happy prize!
    Cake is great - bravo!

    I thank you very much.
    I am happy.
    Now:
    Look my blog, ther is awards for you!!!
    http://trydiani.blogspot.com/2009/06/premiul-somos-mulheres-bem-resolvidas.html
    Diana

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala Di-Ani,Stonogice,javi se ako treba objasnjenje!Hvala svima na komentarima!

    ОдговориИзбриши
  7. Kao prvo, torta je odlična, kako samo dobro izgleda!
    Kao drugo, puno hvala na nagradi:)
    U zadnje vrijeme sam u zaostatku s prosljeđivanjem tih nagradica. Dodijelila sam ti nagradu Super Duper Chef za blogove Astal i Šta da kuvam sutra (znam da već imaš tu nagradu:) ali ne sjećam se jesam li te obavijestila o tome, ako nisam činim to sada:)

    ОдговориИзбриши
  8. Torta jako lijepo izgleda, pošto jagode volim u svakoj kombinaciji sigurna da bi mi se ova svidjela. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Sanela,ja sam je prihvatila i prebacila na ovaj blog.Andreice hvala!

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala ti, draga Vera, na nagradici!

    Torta je lepa i ukusna, a ti si majstorica u kuhinji!

    Pozdrav od srca :-)

    ОдговориИзбриши
  11. Super torta,jagode obožavam...totalno sam propustila da ti imaš ustvari tri bloga,pa cijelo vrijeme pratim samo Astal...super...

    ОдговориИзбриши
  12. Od srca hvala Vera!
    Potpuno neočekivano!
    Vrlo sam ugodno iznenađena i doista počašćena.
    I s moje strane svi komplimenti za tortu....lagana, svježa, baš za dane koji dolaze.....
    Ja bih samo molila pojašnjenje što mi je dalje činiti s nagradicom, mislim da nisam dokraja shvatila kako to s nagradama funkcionira.
    Još jednom veliko hvala na ovoj.
    Prva je i zauzima posebno mjesto!
    Lp
    Tadeja

    ОдговориИзбриши
  13. Vera, torta ti e bash prekrasna :) hvala ti na nagradicu :) poljubac za tebe

    ОдговориИзбриши
  14. Хоћу да ти пошаљем маил да те питам за награде, али нема теорије да га нађем на блогу...

    ОдговориИзбриши