понедељак, 15. јун 2009.

Ladjice sa Sardinama


Testo:

500g brasna

1 kocka kvasca-80g

1 kasikica soli

malo secera

3dcl kiselog mleka

1dcl ulja

Punjenje:

1-2 konzerve sardina

origano,pavlaka

400g trapista

Priprema:

Kiselo mleko malo zagrejati  te dodati kvasac,so i ulje.

Mesati i ostaviti na toplo kako bi kvasac nadosao.

Brasno prosejati te sa smesom od kiselog mleka i kvasca zamesiti testo a zatim ga ostaviti u posudi,prekriveno cistom krpom kako bi se udvostrucilo.

Zatim naraslo testo ponovo premesiti,i podeliti u cetiri dela.

Svaki deo oklagijom razviti u krug,debljine 1cm,uviti sa dve paralelne strane te napraviti camcice.

Sredinu namazati kiselom pavlakom,posuti origanom,poslagati par sardina i peci na 180C dok ne porumeni.

Ja sam ivice ladjica premazala zumancetom.

Sir narendati ,popsuti preko ladjica te jos malo zapeci da se rastopi.

1 коментар: