Testo:
500g brasna
1 kocka kvasca-80g
1 kasikica soli
malo secera
3dcl kiselog mleka
1dcl ulja
Punjenje:
1-2 konzerve sardina
origano,pavlaka
400g trapista
Priprema:
Kiselo mleko malo zagrejati te dodati kvasac,so i ulje.
Mesati i ostaviti na toplo kako bi kvasac nadosao.
Brasno prosejati te sa smesom od kiselog mleka i kvasca zamesiti testo a zatim ga ostaviti u posudi,prekriveno cistom krpom kako bi se udvostrucilo.
Zatim naraslo testo ponovo premesiti,i podeliti u cetiri dela.
Svaki deo oklagijom razviti u krug,debljine 1cm,uviti sa dve paralelne strane te napraviti camcice.
Sredinu namazati kiselom pavlakom,posuti origanom,poslagati par sardina i peci na 180C dok ne porumeni.
Ja sam ivice ladjica premazala zumancetom.
Sir narendati ,popsuti preko ladjica te jos malo zapeci da se rastopi.
mmm....prefino...
ОдговориИзбриши