Ovo bih mogla nazvati i zimskim i letnjim napitkom.
Ako ste nekada bili ili ako se sećate onih poslastičarnica koje su a i sada drze Kosovari-Šiptari,
i ako ste nekada tamo pili limunadu,
i ako vam se dopala onda je ovaj recept za vas.
Mere su ok, ali najbolje je da ih korigujete tj,možete dodati jos jedan limun tako što će te ga iscediti.
Ako vam je i previse BITTER možete dodati još šećera...itd...
Potrebno je:
3 limuna
20 jelovnih kasika secera
1 limuntus
6 litara vode
Priprema:
Limun dobro oprati te zamrznuti.
Zatim ga narendati u vecu posudu na najsitnije rende.
Ili ako imate multipraktik, jednostavno ga sameljite na sitno,sa korom naravno.
Zato je ovde važno doobro oprati limun.
Dodati secer i vodu.
Dobro promesati dok se sav secer ne rastopi,poklopiti ostaviti oko 2-3h da odstoji.
Povremeno pomešajte sve!
Procediti ga i sipati u flase.
Možete ga takodje kombinovati i sa drugim agrumima, naprimer odličan je i ako u njega iscedite jednu narandzu ili grejp.
Нема коментара:
Постави коментар