понедељак, 2. март 2009.

Te Slatke Kiflice

Njihova minijaturnost ce vas zbuniti,i pojescete ih vise nego sto ste mogli da zamislite.

Tako su prhke da se tope u ustima.
Ove dve vrste kiflica,lako se prave,ali su odlicne i zbog kvantiteta,ako ih napravite zajedno imacete ravno 150 kiflica!!!



Sastojci :
1 solja masti
3 solje brasna
1/2 solje mleka
1 prasak za pecivo
malo soli
pekmez za punjenje
prah secer



Brasno i prasak za pecivo prosejte,dodajte mast i mleko.
Umesite teste,oblikujte kuglu i ostavite u frizider na 1-2h.
Testo ce ukupno imati 800g,podelite ga na 10 jufkica-loptica po 100g.
jufkice razvijte oklagijom,i od svake napravite 8 kiflica.

Tako da ce te ih ukupno imati 64.
Namazite ih pekmezom.
Pecite u rerni na 180C oko 15-20 min.Gotove pospite prah secerom.

Jos jedne u nizu su i ove divnekiflice,recept je bakin.Odlicne su kada pripremate neka veca slavlja,jer moraju da se naprave dan-dva ranije,a i kolicina je vrlo zadovoljavajuca!
Vanil Kiflice
150g svinjske masti
150g mlevenih oraha
150g secera
2 zumanca
250g brasna



Prvo dobro izraditi mast i brasno,zatim dodati jedno po jedno zumance,secer i mlevene orahe
Od ove mase ,rukom praviti male kuglice,i rastinjivati u oblik kiflice
Peci na 200C oko 45min.
Gotove kiflice uvaljati u prah secer,pomesan sa vanil secerom
Od ove mase se dobije 50 kom.Da bi mi bile jednake i da pre napravila,kuglice sam vadila malom kasikom ,za vadjenje sladoleda.
Posluživanje
Pozeljno ih je napraviti barem dva dana pre iznosenja kako bi omeksale.

6 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Da li ide secer u testo u ove prve kifle

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verovatno da ide, 150- 200 gr. mislim da je izostavljeno. Umutite prvo mast i šećer pa dodajte mleko.Testo je slično kao za vanilice...

      Избриши
  3. Zamjesila sam i ostavila u frizideru. Ne cini mi se mjera u redu, jer je previse tvrdo tijesto. No, sacekat cu da vidim kad se ispeku. Da Vam ne pricam, koliko vremena mi je bilo potrebno da bih tijesto razvila, a potom filovala i savila.

    ОдговориИзбриши
  4. Imam obavezu da zavrsim predhodni komentar, koji sam postavila a jos nije objevljen.
    Kiflice su pecene, i nisam mogla odoliti da ih ne probam.

    FANTASTICNE SU!

    Vjerujem da bi bile mnogo ukusnije, kad bi odstajale dan dva, ali nema sanse.

    Hvala za ovaj recept! LP

    ОдговориИзбриши
  5. Мала грешка, 800 гр теста поделити на 10 јуфки и по 100 гр је немогуће, можда сте хтели написати да се подели на 8 јуфки ода би било у реду да се добију 64 кифлице.

    ОдговориИзбриши