Iako na prvi pogled izgleda komplikovan,brzo se moze pripremiti i vrlo je dekorativan.
Moji su odusevljeni ukusom,a i posebnom mekocom,za koju mozemo zahvaliti ovoj finoj mesnatoj slaninici kojom ce te obaviti rolat.
Sta vam je potrebno:
1 vece pilece belo meso
4 jajeta
100g suvog vrata
1 praziluk
300g mlevene junetine
200g listova mesnate slanine
1/2 veze persuna
0,5dcl ulja zacini
Priprema:
Suvi vrat,praziluk i persun iseci na sitno,a dva jajeta obariti i izrendati na krupne rende
U odgovarajucoj posudi sjediniti izrendana jaja,mleveno meso,praziluk,suvi vrat, persun i dva presna jajeta.Dodati zacine i dobro izmesati.
Pilece belo meso zarezati uz kost,pa taj prostor napuniti pripremljenim filom.
Punjeno belo meso obloziti listovima slanine i pricvrstiti kuhinjskim koncem
Nauljiti tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 200C,dok ne omeksa,a zatim skinuti foliju i zapeci.
Praziluk obozavam,i gde god mogu menjam crni luk za njega-naravno ne u nekim stvarima gde je nezamenljiv(gulas,paprikas...)
Vise mi odgovara,i po ukusu a i nije "tezak",za zeludac.Takodje ga deca radije jedu.
PRAZILUK
Praziluk ili "cistac organizma"
Zahvaljujuci posebnim šecerima i kalijumu ( 300mg.), praziluk je snažan diuretik. Sadrži 86 posto vode i olakšava izlucivanje otpadih materija putem bubrega. Sadrži malo soli, odlican je protiv otoka a istovremeno obezbeduje telu vitamine i minerale.Pomoc je protiv zimskog umora jer od svih zimskih vrsta povrca sadrži najviše karotena, vitamina C i E, uglavnom u zelenom delu. Povecava imunost, pomaže protiv prehlade i infekcija i štiti celije organizma od slobodnih radikala.
Možete ga ukljuciti u bilo koju dijetu koju držite.
Sadrži 35 kalorija u 100gr. vrlo malo masnoca i šecera.
Sadrži dosta celuloze i brzo daje osecaj sitosti.
Jako volim ovakav jela. Pileća prsa obožavam, a posebno su dobra kad se malo okus "digne" slaninom.
ОдговориИзбришиJa recimo nisam veliki ljubitelj poriluka, ali ga jedem bez problema. Ipak ja bi uvijek radije stavila crveni luk nego poriluk. ;)
Inače si mi zadivila kako si pedantno sitno isjeckala taj poriluk! :)
draga moja, meni cure sline! :) ovo pile izgleda divno...sviđa mi se i punjenje i omotač i sigurno će biti isprobano :))
ОдговориИзбришиi ja obozavam rolatice, a posebno sa piletinom...
ОдговориИзбришиovakav jos nisam pravila...
Hi :)
ОдговориИзбришиYou have a very nice blog, but unfortunately I don't understand a word hehe
With the translator I understand a bit, but the translation is most of the time hilarious.
I hope you can read well in english.
Thanks for visiting my blog.
A kiss from Azores :)
I ja volim praziluk/poriluk i nastojim ga trpati gdje god stignem :)
ОдговориИзбришиA ova piletina izgleda zaista odlično :)
zeno svaka cast! tek sam sad skuzila da imas dva kuharska bloga. recepti su predobri! jedva cekam bacit se na isprobavanje!
ОдговориИзбришиpozdrav iz kisnog splita