петак, 16. јануар 2009.

Punjeno belo meso

Ovaj divan "rolatic" od belog mesa sam spremala jos za Bozic.
Iako na prvi pogled izgleda komplikovan,brzo se moze pripremiti i vrlo je dekorativan.
Moji su odusevljeni ukusom,a i posebnom mekocom,za koju mozemo zahvaliti ovoj finoj mesnatoj slaninici kojom ce te obaviti rolat.
Sta vam je potrebno:
1 vece pilece belo meso
4 jajeta
100g suvog vrata
1 praziluk
300g mlevene junetine
200g listova mesnate slanine
1/2 veze persuna
0,5dcl ulja zacini

Priprema:
Suvi vrat,praziluk i persun iseci na sitno,a dva jajeta obariti i izrendati na krupne rende
U odgovarajucoj posudi sjediniti izrendana jaja,mleveno meso,praziluk,suvi vrat, persun i dva presna jajeta.Dodati zacine i dobro izmesati.
Pilece belo meso zarezati uz kost,pa taj prostor napuniti pripremljenim filom.
Punjeno belo meso obloziti listovima slanine i pricvrstiti kuhinjskim koncem
Nauljiti tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 200C,dok ne omeksa,a zatim skinuti foliju i zapeci.



Praziluk obozavam,i gde god mogu menjam crni luk za njega-naravno ne u nekim stvarima gde je nezamenljiv(gulas,paprikas...)
Vise mi odgovara,i po ukusu a i nije "tezak",za zeludac.Takodje ga deca radije jedu.

PRAZILUK

Praziluk ili "cistac organizma"
Zahvaljujuci posebnim šecerima i kalijumu ( 300mg.), praziluk je snažan diuretik. Sadrži 86 posto vode i olakšava izlucivanje otpadih materija putem bubrega. Sadrži malo soli, odlican je protiv otoka a istovremeno obezbeduje telu vitamine i minerale.Pomoc je protiv zimskog umora jer od svih zimskih vrsta povrca sadrži najviše karotena, vitamina C i E, uglavnom u zelenom delu. Povecava imunost, pomaže protiv prehlade i infekcija i štiti celije organizma od slobodnih radikala.


Možete ga ukljuciti u bilo koju dijetu koju držite.


Sadrži 35 kalorija u 100gr. vrlo malo masnoca i šecera.


Sadrži dosta celuloze i brzo daje osecaj sitosti.







6 коментара:

  1. Jako volim ovakav jela. Pileća prsa obožavam, a posebno su dobra kad se malo okus "digne" slaninom.
    Ja recimo nisam veliki ljubitelj poriluka, ali ga jedem bez problema. Ipak ja bi uvijek radije stavila crveni luk nego poriluk. ;)
    Inače si mi zadivila kako si pedantno sitno isjeckala taj poriluk! :)

    ОдговориИзбриши
  2. draga moja, meni cure sline! :) ovo pile izgleda divno...sviđa mi se i punjenje i omotač i sigurno će biti isprobano :))

    ОдговориИзбриши
  3. i ja obozavam rolatice, a posebno sa piletinom...
    ovakav jos nisam pravila...

    ОдговориИзбриши
  4. Hi :)

    You have a very nice blog, but unfortunately I don't understand a word hehe

    With the translator I understand a bit, but the translation is most of the time hilarious.

    I hope you can read well in english.

    Thanks for visiting my blog.

    A kiss from Azores :)

    ОдговориИзбриши
  5. I ja volim praziluk/poriluk i nastojim ga trpati gdje god stignem :)
    A ova piletina izgleda zaista odlično :)

    ОдговориИзбриши
  6. zeno svaka cast! tek sam sad skuzila da imas dva kuharska bloga. recepti su predobri! jedva cekam bacit se na isprobavanje!
    pozdrav iz kisnog splita

    ОдговориИзбриши