Ovaj kolač je nastao kao pandan Crncu bez jaja, vrlo je sočan i mekan, a najbolji je kada se dobro rashladi.
Kako ga pravim već dugi niz godina, često nešto i promenim, i evo ga opet u njegovoj konačnoj verziji.
Takodje, kako je pun mleka i bele čokolade promenila sam mu i naziv u Mlečni Kolač sa belom čokoladom.
I kako je mleko i čokolada ono što i deca najviše vole, nemojte propustiti da ovaj vikend obradujete vaše najmilije!
Enjoy!!!
Kako ga pravim već dugi niz godina, često nešto i promenim, i evo ga opet u njegovoj konačnoj verziji.
Takodje, kako je pun mleka i bele čokolade promenila sam mu i naziv u Mlečni Kolač sa belom čokoladom.
I kako je mleko i čokolada ono što i deca najviše vole, nemojte propustiti da ovaj vikend obradujete vaše najmilije!
Enjoy!!!
Sastojci:
1 solja jogurta
1 solja milerama
1 solja mleka
1 solja ulja
1 solja secera
1 solja griza
1 solja brasna
1 prasak za pecivo
100g Nestle bele cokolade
2 ampule arome
dr.Otekar buter ukusa
preliv:
100g bele cokolade
1 dcl mleka
0.5dcl ulja
Priprema:
Solje su od 2.5 dcl
Zicom sjediniti u jednoj posudi jogurt,mileram i mleko.Dodati secer i opet zicom izraditi.
zatim dodati griz,brasno i ulje i zicom dobro sjediniti.
Otopiti cokoladu u rerni i dodati u smesu.
Dodati i prasak za pecivo i ampule.
Namazati pleh i peci na 200C,
izvaditi i jos dok je vruce staviti preliv-glazuru.
Preliv:
U jednu posudu staviti mleko i ulje.Ugrejati i dodati cokoladu.
kada se cokolada otopi preliti preko kolaca.
Enjoy!1 solja jogurta
1 solja milerama
1 solja mleka
1 solja ulja
1 solja secera
1 solja griza
1 solja brasna
1 prasak za pecivo
100g Nestle bele cokolade
2 ampule arome
dr.Otekar buter ukusa
preliv:
100g bele cokolade
1 dcl mleka
0.5dcl ulja
Priprema:
Solje su od 2.5 dcl
Zicom sjediniti u jednoj posudi jogurt,mileram i mleko.Dodati secer i opet zicom izraditi.
zatim dodati griz,brasno i ulje i zicom dobro sjediniti.
Otopiti cokoladu u rerni i dodati u smesu.
Dodati i prasak za pecivo i ampule.
Namazati pleh i peci na 200C,
izvaditi i jos dok je vruce staviti preliv-glazuru.
Preliv:
U jednu posudu staviti mleko i ulje.Ugrejati i dodati cokoladu.
kada se cokolada otopi preliti preko kolaca.
whats up everyone
ОдговориИзбришиgreat forum lots of lovely people just what i need
hopefully this is just what im looking for looks like i have a lot to read.
Its Definitely good bookmarking for future reference.
ОдговориИзбришиKako ovo dobro izgleda...
ОдговориИзбришиSastojci su vise nego obecavajuci!
Pravim!!!