среда, 22. април 2020.

Venčići sa trapistom i suncokretom


Ovi super brzi i super ukusni venčići su rađeni od lisnatog testa, i baš zbog toga su idealni za onu brzu užinu, pod nazivom  za #30 minuta"
Punila sam ih sa kečapom i trapistom a od gore posula pečenim semenkama suncokreta...
ali krenućemo redom...
Za venčiće je potrebno jedno pakovanje zamrznutog lisnatog testa, to su vam dve table.
zatim kečap
100g trapista
žumance
50 g pečenog suncokreta.
Priprema
Lisnato testo razvući oklagijom, ali ne previše tanko.
Jednu tablu premazati kečapom i narendati sira preko njega.
Drugu tablu premazati žumancetom i posuti semenkama.
Sada prebaciti tablu lisnatog testa jednu preko druge i ujednačiti ih.
Seći oštrim nožem trake širine 1 ci i uvijati ih pa spojiti na krajevima da dobijete venčiće.
Venčiće ređati na pek papir i peći na 230C oko 20 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар