Fine pileće pljeskavice, pa možda mogu slobodno i reći i dijetalne:)
Pravila sam ih od belog mesa, koje sam sama samlela na mašini i baš fino usitila.
Možete ga usitniti i u blenderu, ako nemate mašinu za mlevenje mesa.
Ono što je važno svakako da ga pre mlevenja sitno iseckate.
Takođe su specifične i po tome što se peku u reni pa nisu ni masne.
U stvari sam primetila da u poslednje vreme sve što mogu pečem u rerni i tako izbegnem višak masti od pečenja, a i prilično je ukusno ovako , što bi moja majka rekla "klot".
Znači za njih vam je potrebno:
500g belog mesa, ili celo belo meso
peršun svež
1 jaje
6 kašika prezli
2 čena belog luka -sitno iseckati
soli ili kašikicu začina
Od svih ovih sastojaka dobro sve sjediniti, da se prosto sve lepo ujednači. Ako vam je sve mnogo lepljivo možete dodati još malo prezle.
Pleh obložiti pek papirom i potom formirati pljeskavice.
Ako se malo lepe , formirati ih vlažnim rukama.
Peći na 230C oko 30 minuta
Pravila sam ih od belog mesa, koje sam sama samlela na mašini i baš fino usitila.
Možete ga usitniti i u blenderu, ako nemate mašinu za mlevenje mesa.
Ono što je važno svakako da ga pre mlevenja sitno iseckate.
Takođe su specifične i po tome što se peku u reni pa nisu ni masne.
U stvari sam primetila da u poslednje vreme sve što mogu pečem u rerni i tako izbegnem višak masti od pečenja, a i prilično je ukusno ovako , što bi moja majka rekla "klot".
500g belog mesa, ili celo belo meso
peršun svež
1 jaje
6 kašika prezli
2 čena belog luka -sitno iseckati
soli ili kašikicu začina
Pleh obložiti pek papirom i potom formirati pljeskavice.
Ako se malo lepe , formirati ih vlažnim rukama.
Peći na 230C oko 30 minuta
👍👏
ОдговориИзбриши👍👍👍
ОдговориИзбриши