субота, 20. април 2019.

Čiz kejk korpice,Rum korpice i Pekan korpice


 Kako su ove korpice sjajne, dekorativne i genijalne, kako ostavljaju mogućnost za hiljadu i jednu slatku ideju.

Čizkejk korpice

Za korpice
2 jajeta
200ml šećera
150ml  ulja
200ml kisele pavlake
6 čaša od 1dcl brašba
Pola kesice praška za pecivo
1 vanil šećer.
Za krem
1 želatin
500 g krem sira
2dcl slatke pavlake
150g prah šećera
Za crveni krem
700ml vode
2 pudinga od maline
6 kašika šećera
300g voća crvenog-višnje

Priprema
Jaja sa šećerom umutiti penasto i polako dodavati jedan po jedan sastojak.
Peći korpice.

Za fil
Pripremiti želatin. Sir dobro pomešati sa šećerom. Umutiti slatku pavlaku sve sjediniti.
Puniti korpice.
Crveni fil
Odvojiti 200ml vode i u njoj rastvoriti puding sa šećerom.
Ostatak vode pomešati sa voćem i staviti da se kuva.
Kad provri dodati puding.
Mešati dok se ne zgusne.
Ne prelivati odmah preko korpica. Sačekati malo da se ohladi.



Rum korpice
Korpice se prave po klasičnom receptu
Punjenje:
250g kesten pirea
1 kašika ruma
1 kašikica nes kafe
2dcl slatke pavlake

Priprema:
Slatku pavlaku izmiksati čvrsto. Dodati kesten pire, dobro iznešati. Po potrebi ako kesten pire nije sladak dodati šećer.
Zatim rum i kafu.
Sve pomesati i filovati korpice.





Pekan korpice
Korpice se prave od standardnog testa.
Veoma  je važno da ne budu baš reš pečene jer se peku još jednom u rerni
Za fil je potrebno:
200g pekan oraha
4 jajeta
100mm meda ili javorovog sirupa ili cornsirupa
Vanila
100g putera
Priprema:
Jaja umutiti tako štoprvo belanca odvojeno umutite a žumanca umutite sa puterom.
Dodati sirup i pekane i ponepati sa belancima
Puniti korpice.
Plehobložite pek papirom. Ređajte korpice.
Zapecite ih na180C

Нема коментара:

Постави коментар