петак, 23. новембар 2018.

Mafini od jabuka, griza i speltinog brašna

Nekako mi zimi najviše prijaju jabuke. Uveče posebno. Takođe barem tri ponesem svaki dan na posao.
Ceo dan provedem sedeći i ishrana mi je totalno ne uredna. Znaaam..treba da menjam.
Tako da jabuke me vade.

Mafini su sa speltinim brašnom, jabukama i grizom, veoma su ukusni. Posebno mi se dopada jak ukus jabuka. Baš je onako jesenjeg raspoloženja.
Potrebno je:
3 jajeta
150g smeđeg šećera
 5 jabuka
1dcl ulja
100g speltinog brašna
100g griza
200ml kisele vode ili mleka
pola kesice praška za pecivo
Priprema više nego jednostavna.
Prvo kulinarskom žicom umutite jaja sa šećerom, da bude penasto.
Jabuke operite i narendajte.
dodajte mleko ili kiselu vodu, ulje pa zatim sve ostale suve sastojke.
Dobro promešajte, mešanje će biti malo teže zbog ribanih jabuka ali možete pomešati varjačom.
Kalup za mafine pripremite i stavite u njega papirne korpice. Izlijte u svaku korpicu do 2/3 smesu.
Pecie na 180C oko 20 minuta.
Javite utiske pod obavezno

Нема коментара:

Постави коментар