Tek... Tek.. Da se iseti ukus prirode. Takođe pravila sam je na onaj "zgužvaj" način.
Pa ako ste radi za nešto novo.. Čitajte dalje.Svi sastojci su oni koji vam i inače trebaju za gibanicu.
Pa da krenemo.
500g sitnog sira
Kašikica soli po potrebi manje više
4jajeta
Malo kisele vode
Malo ulja
Kore za gibanicu
I kašika dve namaza od vrganja.
Priprema je laka
U jedan veci sud razmutite jaja Dodajte sir.Posolite ako je potrebno
Dodajte 1dcl kisele vode
1dcl ulja
I naravno namaz odvrganja
Sve pomešajte.
Da se lepo ujednači
Kore - kore koje ja kupujem su malo deblje i ima ih manje u pakovanju oko12 komada. Kore iscepkam i dodam u masu sa sirom
Varjačom pomešam da se sjedini. .
Pleh obložim pek papirom i izlijem gibanicu.
Oečem na 220C oko 40minuta.
Gibanicu sam od gore posula ovsenim pahuljicama
Baš mi se sviđa, pa Pinnam!
ОдговориИзбриши