среда, 21. новембар 2018.

Gibanica

 Možda klasik ali specifičnog  ukusa. Dosta sira, kisela pavlaka i nanaz odvrganja. 
Tek... Tek.. Da se iseti ukus prirode. Takođe pravila sam je na onaj "zgužvaj" način. 
Pa ako ste radi za nešto novo.. Čitajte dalje.Svi sastojci su oni koji vam i inače trebaju za gibanicu. 

Pa da krenemo. 
500g sitnog sira
Kašikica soli po potrebi manje više
4jajeta
Malo kisele vode
Malo ulja
Kore za gibanicu
I kašika dve namaza od vrganja. 
Priprema je laka
U jedan veci sud razmutite jaja Dodajte sir.Posolite ako je potrebno
Dodajte 1dcl kisele vode
1dcl ulja
I naravno namaz odvrganja


Sve pomešajte. 
Da se lepo ujednači
Kore - kore koje ja kupujem su malo deblje i ima ih manje u pakovanju oko12 komada. Kore iscepkam i dodam u masu sa sirom
Varjačom pomešam da se sjedini. .
Pleh obložim pek papirom i izlijem gibanicu. 
Oečem na 220C oko 40minuta.
Gibanicu sam od gore posula ovsenim pahuljicama


1 коментар: