недеља, 27. мај 2018.

Moment Torta

sad tačno da lis e ova torta zove Moment torta jer se lako pravi. Ili se zove Lagana Torta ili Plazma torta ili kako god, svakako će te uživati kada je napravite jer je torta za koju ne morate izdvojiti mnogo vremena, a veoma je kremasta ukusna i pravi se brzo.
Osnovu čine gotove kore(najbolje Vinćini)
Važno je u ovo toplo vreme dobro je rasladiti i ona će vas bogato nagraditi svojim kremastim sladoled ukusom.


Potrebno je :
 1 pakovanje Vinćini kora
 3 čaše to vam je oko 700ml kisele pavlake
300g mlevenog plazma keksa
250g šećera u prahu
500g šlaga ili 500ml slatke pavlake



priprema je veoma jednostavna:
Kiselu pavlaku pomešati sa prah šećerom, dobro sjediniti kulinarskom žicom kako bi kisela pavlaka zadržala svoju čvrstu teksturu. Dodati plazma keks.
Šlag umutiti.
na veću tacnu koju ste obložili ukrasnim papirom staviti koru.
Smesu podeliti na jednake delove.
Pa prkeo kore ređati
smesu sa plazmom pa šlag pa koru pa smesu sa plazmom pa šlag...
Dobro je rashladiti.
Torta je veoma zahvalna i po svojoj veličini i po ukusu.
Naravno i po brzini pripreme.

Нема коментара:

Постави коментар