уторак, 12. децембар 2017.

Vojvođanski Čizkejk


Kako napraviti dobar Čizkejk-sa Švapskim Sirom..
za malo vremena...
Čitaj dalje...
Sigruno će te sada svi imati prvo pitanje. a to je sasvim jasno šta je Švapski sir:
Znači prvo dajemo odgovor na to, i naravno gde možete takav sir naći i kakve je teksture.

" Švapski (sremski) sir
Ovaj sir je bogat proteinima, upotreba mu je raznovrsna, a postoje i verzije sa manje masti koje se preporučuju. Ovaj sir možete da jedete gotovo sa svim namirnicama, slaže se uz povrće, ali i voće. Uostalom, ovaj sir je sastavni deo nekih kolača. U 30g ovog sira (ako je reč o niskomasnoj varijanti) ima 3 grama proteina i samo 20 kalorija. Kao i ostali sirevi, i ovaj je bogat kalcijumom. SAVET: Švapski sir može da sadrži dosta natrijuma, posebno ako ima malo ili nimalo masti. Zato budite posebno pažljivi prilikom kupovine ovog sira i birajte one varijante koje imaju manje natrijuma."
Naučna definicija.
a sada naša:
Švapski sir je domaći sitni sir, sasvim običan sa manje masti. Često nazivan u domovima Vojvodine Švapski  zbog porekla i i storije-Pravile su ga Podunavse Švabe.
Odličan je za slatke pite i štrudle.
Prepoznaćete ga na pijaci kao neslani kremast i nemsdtsn sir.
Odličan je i za mazanje na hleb i razne kanapee.
Dalje ako želite da brzo napravite ukusan kolač, bez miksera , morate imati i dobar pribor za kolače.
Ja npr najviše volim da imam dobru kulinarsku žicu.
Bilo da kuvam puding, ili dobar krem za tortu, prava i kvalitetna kulinarska žica može da učini da tekstura krema bude zaista bez grudvica i nežna.

Znači spremite kulinarsku žicu i dobru varjaču pa da krenemo da spremamo Vojvođanski Čizkejk



Za koru je potrebno:
Potrebno je:
15 komada plazma keksa, samleti sveže
150g lesnika
120g maslaca
Zajedno sameljite keks i lesnike i pomesajte sa otopljenim maslacom. Dobra varjača će vam biti od velike pomoći kada radite sa ovako sipkavom smesom. Ovom smesom oblozite pleh /okrugli sa viljuskom.Pecite na 180C oko 20 minuta

Za krem od sira je potrebno
500g Švapskog krem sira
200g secera
2 jajeta
1dcl slatke pavlake
vanil secer
2 kasike brasna
Sir umutite sa secerom najbolje kulinarskom žicom, , dodati jaja i slatku pavlaku te vanil secer, pa brasno, mutiti dok ne dobijete gust homogen krem, sada kad se svi sastojci cpoje ne treba jako mutiti i nikako mikserom da ne bude "žilavo" pa preliti preko kore od keksa.i pecite jos 15/20 minuta na 180C.


Нема коментара:

Постави коментар